23948sdkhjf

Lejligheder er igen købers marked efter laveste niveau i 10 år

Antallet af lejligheder til salg nåede sit lavpunkt ved indgangen til marts måned 2021, men siden da er udbuddet vokset med 29 pct.. Lejlighedskøberne har dermed nu et lige så bredt udvalg som på samme tid sidste år. Det viser Boligsidens nye udbudstal for primo november.

Danskere, der er på udkig efter en ny lejlighed, har ved indgangen til november måned cirka 6.400 lejligheder at vælge imellem. Det er stort set samme antal lejligheder til salg som på samme tidspunkt sidste år.

Dermed har det samlede udbud af lejligheder formået at stabilisere sig igen efter at have nået laveste niveau i mere end 10 år i foråret. Det er sket via en stigning i udbuddet på hele 29 pct. siden starten af marts måned i år.

Vokset i store byer

- Salget af ejerlejligheder gik rigtig stærkt i slutningen af 2020 og i begyndelsen af 2021, hvilket var med til at tynde ud på ejendomsmæglernes hylder.

Men i løbet af foråret faldt der mere ro på salget, og siden da er udvalget af lejligheder vokset stille og roligt, så det samlede udbud af lejligheder nu næsten har indhentet det forsømte, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Udviklingen i udbuddet af ejerlejligheder det seneste år


Måned                                    Antal lejligheder til salg
Primo november 2021                                    6.403
Primo oktober 2021                                        6.407
Primo september 2021                                   6.306
Primo august 2021                                         6.096
Primo juli 2021                                                5.945
Primo juni 2021                                               5.444
Primo maj 2021                                               5.297
Primo april 2021                                              5.225
Primo marts 2021                                            4.954
Primo februar 2021                                          5.081
Primo januar 2021                                            5.414
Primo december 2020                                      6.003
Primo november 2020                                      6.425
(Kilde: Boligsiden)

Særligt i de store byer er udbuddet vokset siden lavpunktet i foråret. I København og Aarhus er der kommet henholdsvis 32 og 51 pct. flere lejligheder til salg, imens udbuddet i Odense er vokset med 112 pct. siden primo marts i år.

Husene holder niveauet

Imens lejlighedskøberne har fået en del flere lejligheder at vælge imellem i de seneste måneder, er situationen en anden for de boligkøbere, der er på udkig efter et hus.

Boligsidens udbudstal viser, at udbuddet af villaer og rækkehuse er status quo i forhold til primo oktober, og generelt har der været tale om en svag stigning i det samlede udbud af huse i de seneste måneder.

- Når vi ikke ser den samme stigning i udbuddet af villaer og rækkehuse, skyldes det, at salget af disse fortsat er højt. For der er egentlig mange, der sætter huset til salg, men med den høje handelsaktivitet på denne del af markedet har udviklingen i antal huse til salg været mere jævn igennem de seneste måneder, siger Birgit Daetz.

Retter vi blikket mod sommerhusene, er det samlede udbud er faldet med 4 pct. den seneste måned.

- Tendensen for sommerhusene er, at vi begynder at se de traditionelle sæsonudsving i udbuddet. For godt nok er udbuddet faldet den seneste måned, men det er meget normalt for årstiden, og det sker efter en periode med et stigende udbud af sommerhuse i løbet af foråret og sommeren, siger Birgit Daetz.

kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141