23948sdkhjf

Licitationen mener: Erhvervskontoen skal være en ret for alle

Der er heldigvis en generel forståelse i det politiske Danmark for, at vejen til vækst i Danmark blandt andet går gennem flere iværksættere.

Og iværksætterkulturen skal i den grad italesættes over for ikke mindst eleverne på ungdoms- og erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser.

For det er vigtigt, at elever og studerende allerede i studietiden får den nødvendige interesse og viden om iværksætterlivet.

Det er også vigtigt, at det omkringliggende samfund er klar til at møde iværksætterne med åbne arme og uden de store barrierer. Og her kan det halte.

Senest viser en ny undersøgelse fra SMVdanmark, at 12 pct. af de selvstændige oplever problemer med at kunne få en erhvervskonto i en af landets banker. Kontoen er lige så vigtig at have for en virksomhed, som en Nemkonto er for en almindelig borger.

Men langt over halvdelen af iværksætterne vurderer, at bankens nej til at oprette en erhvervskonto er fordi, banken ikke anser iværksætteri for at være en god forretning.

Bankerne skal selvfølgelig vurdere deres kunder ud fra eksempelvis hvidvaskreglerne og skal kunne afvise dem på baggrund af dette. Men iværksætteri må aldrig blive en gyldig grund. Her bør der laves regler for, at der så bliver reelle alternativer for landets selvstændige til at få en erhvervskonto.

Den nuværende situation kan reelt dræbe lysten til iværksætteri i Danmark, og det kan vi ikke være bekendt som samfund.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109