23948sdkhjf

Tre team klar til konkurrence om stor kommunal udviklingsplan

Lyngby-Taarbæk Kommune og foreningen Realdania har netop udvalgt tre teams, der i løbet af det næste halve år skal udarbejde hver deres bud på en samlet udviklingsplan for Kongens Lyngby Centrum.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det er kommunalbestyrelsen, der har vedtaget en vision for fremtidens Kongens Lyngby Centrum, og den skal altså realiseres ved hjælp af en udviklingsplan, som skal give et præcist billede af, hvordan byen skal udvikles frem mod år 2030.

I planen skal der for eksempel tages hensyn til, at letbanen i 2025 vil køre gennem byen og dermed skabe et nyt flow i trafikken, mens der også skal fokus på "Kongens Lyngbys identitet og position som handelscentrum samt behovet for nye mødesteder", lyder det.

De tre udvalgte teams er ledet af henholdsvis Lytt Architecture, Tegnestuen Vandkunsten og SLA (se faktaboks nederst), og de konkurrerende hold påbegynder nu arbejdet med at udarbejde oplægget til udviklingsplanen, som blev vedtaget politisk i juni 2021.

I pressemeddelelsen skriver kommunen, at de tre teams er valgt på grund af erfaring fra tidligere projekter.

"De tre udvalgte teams har erfaring fra lignende projekter, hvor udviklingstendenser, byudvikling, trafik og parkering skal tænkes ind i opgaven. Samtidig skal holdene kunne tænke byrum og infrastruktur sammen, når de for eksempel skal komme med forslag til indretningen af Klampenborgvej langs letbanens rute i Lyngby", hedder det.

Konkurrencen, som er et såkaldt parallelopdrag, løber indtil foråret 2022.

Her er de deltagende teams

De tre teams, som Lyngby-Taarbæk Kommune og foreningen Realdania har udpeget til deltagelse, omfatter følgende firmaer:

  • LYTT Architecture med Jaja Architects, Niras, Fremforsk Center for Fremtidsforskning

  • Tegnestuen Vandkunsten med Marianne Levinsen Landskab, Via Trafik og Living Cities 

  • SLA med Transform, Valentin Trafikplanlægning og Dines Jørgensen
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188