23948sdkhjf

Building Green åbner dørene til Forum med stort line-up af danske og udenlandske profiler

Snart åbner Building Green dørene til Forum igen efter sidste års digitale succes. Den 3. og 4. november sætter eventen fokus på, at alt er forbundet – og inviterer hele byggebranchen med. Programmet byder på store danske og internationale navne med ny viden og erfaringsudveksling i fokus.

Som mennesker er vi forbundet med naturen, klimaet og hinanden. Men undervejs har vi glemt den gensidige afhængighed, lyder det fra Building Green. Derfor er fokus i år rettet mod temaet ’Alt er forbundet’, og profiler fra ind- og udland vil diskutere, hvordan vi bliver bedre til at bygge bæredygtigt, hjælpe naturen, samarbejde i hele værdikæden og nedbringe CO2-udledningen.

Fra udlandet taler blandt andre prisvindende Steven Holl fra Steven Holl Architects, den hollandske arkitekt Thomas Rau, New York-arkitekten Charles Renfro fra Diller Scofidio + Renfro og engelske Lisa Finlay fra Heatherwick Studio, og så sender formanden for EU-Kommisionen Ursula von Der Leyen en særlig videohilsen til Forum. Der er også masser af danske profiler på programmet, når medstifter af Tredje Natur Flemming Rafn, EFFEKT-partneren Sinus Lynge, indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og de to stadsarkitekter Anne Mette Boye og Tina Saaby deler ud af deres viden.

Verdenskendt, cirkulær frontløber taler om forbundethed

Den hollandske stjernearkitekt Thomas Rau, der er grundlægger af RAU Architects, er blandt de mest inspirerende arkitekter i verden, når det kommer til bæredygtighed og cirkulært byggeri. Den visionære arkitekt er kendt verden over, og han har vundet priser for sit arbejde med at fremme bæredygtigt arkitektur. Han glæder sig til at indtage Main Stage i Forum med en tale, der går hånd i hånd med temaet:

- Jeg vil tale om forbundethed. For mig handler det om livet, vi lever. Vi skal lære at være opmærksomme på det, der foregår omkring os, da vi som mennesker alle er forbundet på verdensplan både fysisk, socialt og mentalt. Kun når de tre niveauer er i balance, kan vi forbinde os med hinanden. De udfordringer, vi oplever nu, kalder på en ny form for opmærksomhed for at genetablere den forbundethed, fortæller Thomas Rau.

Stadsarkitekter om bynatur i danske byer 

Som en del af temaet rykker bynaturen også ind på Main Stage, hvor tre stadsarkitekter Anne Mette Boye fra Aarhus Kommune, Tina Saaby fra Gladsaxe Kommune og Jesper Pagh fra Rødovre Kommune blandt andet diskuterer, hvordan vi får mere bynatur. Anne Mette Boye glæder sig over det store fokus på bynatur, men understreger at mere bynatur ikke er ensbetydende med mere biodiversitet. Vi skal blive skarpere på, hvad vi vil med det grønne:

- Paris vil omdanne en af deres mest urbane veje Champs Elysée til et grønt strøg og generelt er bynatur er en stor international tendens. Men grønne strøg giver ikke nødvendigvis mere biodiversitet. Vi skal blive skarpere på, hvad vi vil med bynaturen, så vi ikke ’greenwasher’. Vil vi skabe biodiversitet, rekreative rum, give plads til vand eller handler det mest om grønt i byen? Jeg synes, desuden at vi kan udfordre den æstetisk udformning - hvordan opleves og udformes bynatur landskabsarkitektonisk, siger Anne Mette Boye.

Arkitekten bag The High Line i New York gæster Building Green  

Charles Renfro og Newyorker tegnestuen Diller Scofidio + Renfro blev verdenskendt, da de omdannede en nedlagt højbane til en park i 3. sals højde. Parken blev anlagt i Manhattens ’Meatpacking District’ og forvandlede en forfalden strækning til en verdenskendt park. High Line-projektet viser værdien i at bevare fremfor at rive ned, og det er i virkeligheden også en strategi til at få mere bæredygtigt byggeri:

- Jeg oplever, at branchen som helhed er meget optaget af at bygge bæredygtigt. Vi vil gerne gøre det bedre. En tilgang kunne være at stille spørgsmålstegn ved behovet for at bygge nyt hver gang. Kan vi i stedet udnytte eksisterende strukturer på nye måder, der indfrier behovene, spørger Charles Renfro og tilføjer: - Ja, i det hele taget skal vi spørge os selv, om vi virkelig skal bygge nyt, når vi ved, at 40% af verdens emissioner stammer fra byggeriet, lyder det fra Charles Renfro.

Building Green foregår den 3. og 4. november i Forum. Der er gratis adgang for alle i branchen. Læs mere og hent din billet her: https://buildinggreen.eu/cph/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.819