23948sdkhjf

Raundahl & Moesby starter 11.500 kvm boligbyggeri i Esbjerg

I Esbjerg går byggeriet snart i gang på udviklingsprojektet omkring Mølleparkvej. Der er tale om en helhedsplan, der både skal forskønne området, rummer tidssvarende boliger, en klimasikret park samt en udvidelse af parkeringsmulighederne. 

Heimstaden er bygherre på projektet, som blandt andet rummer et nyetableret beboelsesområde med tre karréblokke på i alt 11.500 kvm, der falder fra seks til tre etager. Ejendommene, der går under det fælles navn Hirsehaven, tæller i alt 132 lejligheder, som fordeler sig på to, tre og fire værelser, alle med enten have eller altan. 

Fakta: Hirsehaven

  • Tre boligblokke med samlet 132 lejeboliger fordelt på 11.559 kvm
  • Bygherre: Heimstaden
  • Projektudvikler og totalentreprenør: Raundahl & Moesby
  • Arkitekt: Archidea Arkitekter
  • Ingeniør: OBH Gruppen
  • Forventet byggeperiode: september 2021 – marts 2023.

Boligerne er udviklet af Raundahl & Moesby som projektudvikler og totalentreprenør, hvorfra projektudvikler Janus Hermansen fortæller, at projektet efter færdiggørelsen vil blive bæredygtighedscertificeret med Guld på DGNB-skalaen. 

Er i gang - spadestik efter nytår

Rundt om bygningerne etableres stisystem og haverum, der vil medvirke til at skabe læ, rum og privatliv. 

Heimstaden ejer i forvejen tre andre ejendomme på området omkring Mølleparkvej og Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg og etablerer, som en del af projektet, Mølleparken: en klimatilpasset park med et udvidet og moderniseret stisystem, grønne oaser, LAR-anlæg med tre vådområder og en naturlegeplads, som både løfter og binder hele området sammen. 

Archidea Arkitekter har haft projektet på tegnebrættet og har blandt andet fokuseret på, at de nye karrébygninger og parken omkring skal fungere såvel funktionelt som arkitektonisk med de nuværende byggerier. 

Forarbejdet til etablering af Hirsehaven og Mølleparken er så småt startet, mens første spadestik forventes til januar. Hirsehaven står klar til indflytning i foråret 2023. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141