23948sdkhjf

Psykiatribyggeri til en halv milliard i Viborg vælger bygherrerådgiver

Ingeniørvirksomheden Moe har sammen med underrådgiverne Karlsson Arkitekter og Schønherr vundet opgaven som bygherrerådgiver på det trecifrede million-projekt "Ny Psykiatri i Viborg". Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

De kommende år skal rådgiverholdet hjælpe Psykiatrien i Region Midtjylland med at skabe helt nye, moderne faciliteter, der kan understøtte behandlingen af psykiatriske patienter.

Nybyggeriet forventes at udgøre cirka 20.000 kvm, omfatter 90 sengepladser og har en samlet økonomisk ramme på cirka 500 mio. kr.

- Det er meget glædeligt, at vi med valget af bygherrerådgivere nu er et skridt nærmere at kunne give vores patienter nogle mere tidssvarende rammer, hvor de blandt andet får bedre faciliteter, bedre adgang til uderum, tættere sammenhæng mellem sengeafsnit, ambulatorier og kontorer og samtidig rykker tættere på det somatiske hospital, , siger Jacob Klærke, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Midtjylland, i pressemeddelelsen.

- Sidst er ambitionen også at skabe et byggeri, der visuelt passer ind i det smukke område mkring Søndersø (i Viborg, red), tilføjer han.

God gammeldags planlægning

Som bygherrerådgiver skal Moe, Karlsson Arkitekter og Schønherr i parløb med Psykiatrien i Region Midtjylland i de kommende måneder planlægge og udvikle visionerne for den nye regionspsykiatri, og hvordan de fysiske rammer kan understøtte ønskerne. Det skal blandt andet ske gennem workshops og inspirationsture, der munder ud i de formelle krav til byggeriet.

Samarbejdsparterne skal desuden lægge en udbudsstrategi for projektets gennemførelse samt bistå med forberedelser til byggeriet, som blandt andet består af rokader og midlertidige genhusning af de behandlingsfunktioner, der lige nu ligger i byggeområdet.

- Vores patienter, personale og naboer i Viborg vil nok ikke helt kunne undgå at lægge mærke til, at der bliver bygget nyt, siger Tina Ebler, hospitalsdirektør i Psykiatrien i Region Midtjylland, og fortsætter:

- Men vores forhåbning er, at vi med god gammeldags planlægning kan sikre, at byggeriet er til mindst mulig gene i området – særligt er vi meget opmærksomme på at tage mest mulig hensyn til vores naboer, at behandlingen af patienter så vidt muligt kan foregå som normalt og at vores personale har de bedst mulige arbejdsvilkår igennem projektforløbet.

Ifølge den foreløbige projektplan forventes første spadestik i midten af 2024, og at nybyggeriet er klar til at blive taget i brug i 2027.

 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148