23948sdkhjf

Aarhus-boliger rejser sig i sin fulde højde

Det sidste element er sat på plads på 17. etage af Aarhus-byggeriet Nicolinehus, og de to trekantede bygninger på 17 og 11 etager rejser sig markant over den nye bydel Aarhus Ø.

- Jeg er stolt af alle vores folks indsats. Vi har nu nået fuld højde, og det er gået rigtigt godt og helt som planlagt. Det er bare fedt at se de flotte bygninger rejse sig i landskabet. Nu skal vi til for alvor at indrette og færdiggøre lejligheder, butikker og alt det andet. De kommende brugere og beboere kan godt glæde sig, siger projektdirektør fra NCC, Henrik Korr i en pressemeddelse.

NCC, der er totalentreprenør på Nicolinehus, bygger i tæt samarbejde med Bricks, der er bygherre og glæder sig over interessen for byggeriet.

- Nicolinehus bliver et helt unikt sted at bo og færdes i Aarhus, og vi kan jo allerede se, at der bliver taget godt imod det. Salget går godt, og nu kan de kommende beboere stå og pege deres bolig ud. Det er fantastisk, udtaler direktør Martin Busk fra Bricks i pressemeddelelsen.

Projektet

  • Projektet indeholder 180 ejerlejligheder, 60 lejeboliger samt 6.133 kvm kontorer.
  • En markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, en større Føtex-butik og andre småbutikker i stueplan.
  • Der vil også komme restauranter og et område med pool og sauna.
  • På toppen af bygning to på 10. og 11. etage kommer der desuden restaurant og skybar.
  • I kælderen kommer et fitnesscenter og 450 parkeringspladser i to etager.

Effektive processer

Byggeriet har hele vejen igennem været meget effektivt og det gennemføres med øje for bæredygtighed og arbejdsmiljø i byggeprocessen.

Blandt andet er alle tegl-facadeelementerne produceret på fabrik, og vinduerne er monteret på elementfabrikken således, at facaderne er "fiks- og færdige" i takt med at bygningerne skyder op. Det har reduceret mængden af affald, mindsket materialespild og givet et bedre arbejdsmiljø, fordi der ikke skulle stå håndværkere og lægge mursten og montere vinduer højt oppe og i al slags vejr.

Skybar og restaurant

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karréer med deres karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger bliver der indrettet fælles gårdhave, nord for byggeriet opføres en offentlig aktivitetsplads, og både terræn og terrasser beplantes.

Bygherren Bricks lægger vægt på at skabe kvalitetsbyggeri i en kombination af god arkitektur og høj kvalitet, der sikrer god byudvikling med fokus på liv og trivsel.

Bygherrerådgiver er Niras, ingeniørerne er fra Rambøll og landskabsarkitekten er Schønherr.

Nicolinehus skal stå klar til indflytning i december 2022. Den bygning, der indeholder ejerboliger og butikker som Føtex, afleveres dog i midten af 2022. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188