23948sdkhjf

Skovejere skummer fløden: Rammer rekordresultat på halv tid

De danske skovejeres handelsselskab DSHwood kan for fjerde gang i træk bryste sig af et rekordresultat, der denne gang er skabt på bare seks måneder.

Det viser et netop offentliggjort årsregnskab.

Her er resultatet før skat vokset fra 2020´s 20,5 mio. kr. til 21,3 mio. kr., til trods for at regnskabsåret grundet en omlægning altså blot strakte sig over et halvt kalenderår.

 – Vi er meget stolte over årets resultat, som understreger, at vi fuldt ud har succes med implementering af vores strategi, udtaler adm. direktør Rasmus Grønborg Bak i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet kan fremgangen tilskrives en høj aktivitet på alle forretningsområder, og man peger på, at den øgede efterspørgsel på råtræ samt de markante prisstigninger har motiveret en del skovejere til at fælde og sælge træ. Særligt salget af nåletræ til Fjernøsten har bidraget til årets resultat, men DSHwood understreger, at også nye forretningsområder har medvirket til at trække læsset.

 – De seneste år har DSHwood udviklet sit brand i både indkøbs- og salgsmarkedet. DSHwood er ejet af skovejerne, og missionen er derfor at skabe en så attraktiv som mulig pallet for afsætning af træ fra de europæiske skove. Dette har medført stor tilgang af nye leverandører og kunder, og der er således masser af potentiale for vækst inden for de eksisterende forretningsområder, vurderer Rasmus Grønborg Bak.

Ser afdæmpning forude

Selvom DSHwood ifølge årsregnskabets ledelsesberetning forventer, at den tårnhøje efterspørgsel så småt begynder at dampe af i løbet af 2022’s første halvår, regner man med fortsat vækst. De seneste seks måneder har nemlig også budt på igangsættelsen af en række digitaliseringsprojekter i hele værdikæden, der skal gøre selskabet endnu mere konkurrencedygtigt i fremtiden.

 – Organisatorisk og markedsmæssigt har DSHwood aldrig stået stærkere, og vi forventer, at fortsætte væksten i de kommende år, fastslår Rasmus Grønborg Bak, der glæder sig over, at en del af de tjente millioner skal være med til at skabe bedre forhold for de private danske skovejere.

 – Vi lever i en tid, hvor skoven har indtaget en mere central rolle i hele samfundet. Fremtidens byggeri efterspørger træ til konstruktion og samtidig er produktionsskoven det suverænt bedste værktøj til CO2-opsparing. Derfor er Dansk Skovforenings rolle vigtigere end nogensinde. Vi er derfor glade for at kunne udlodde mere end 50 pct. af vores resultat, til at skabe de bedst mulige forhold for de danske skovejere gennem Dansk Skovforenings politiske arbejde, siger direktøren.

DSHwood A/S
mio. kr. 2021* 2020
Bruttofortjeneste 40,2 47,7
Resultat før finansielle poster 22,2 22,6
Resultat før skat 21,3 20,5
Årets resultat 14,7 13,3
Balancesum 154,0 147,2
Egenkapital 45,2 35,2
Gns. antal ansatte 44 41
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.
*Regnskabsåret strækker sig grundet omlægning over blot 6 måneder. Tallene er således ikke direkte sammenlignelige. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109