23948sdkhjf

Licitationen mener: Stram værdikæde i rådgiverbranchen presser de mellemstore virksomheder

Det går godt for de danske arkitektvirksomheder, fremgår det af den brancheanalyse, som Licitationen - Byggeriets Dagblad offentliggør i dag. Og det manglede da også bare, når nu aktiviteten i byggeriet kører i allerhøjeste gear.

At det går godt for arkitekterne, er udtryk for, at det høje aktivitetsniveau i byggeriet ikke falder lige med det samme. Er byggeriet og samfundet på vej mod en konjunkturnedgang, så er det nemlig arkitekterne og rådgiverne som mærker nedgangen først.

Det er i øvrigt en vigtig tendens i brancheanalysen, at branchen konsoliderer og specialiserer sig som aldrig før. De store ingeniørvirksomheder har været på opkøb hos arkitekterne. Det har skabt store og solide rådgivningsvirksomheder med mange specialkompetencer og et godt økonomisk fundament. Men det har også skabt mindre arkitektvirksomheder med få, men vigtige specialkompetencer. På den vis afspejler rådgiverbranchen meget godt den tendens, som også finder sted blandt entreprenør- og håndværksvirksomhederne.

Den tendens sætter lige nu de mellemstore virksomheder i byggeriet under et kolossalt pres. For skal man skalere sin virksomhed op i takt med den øgede aktivitet i byggeriet, eller skal man drosle lidt ned og "nøjes" med at udvælge de lønsomme specialopgaver?

Uanset hvilken vej man vælger, så handler det om at have adgang til markedet og skabe reel værdi i den lange kæde af kompetencer og ydelser, som ethvert byggeri består af.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.331