23948sdkhjf

Rejsegilde under 2000 stålrammer og 1600 stykker glas

Byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum i København, der startede i maj 2019, har nået en stor milepæl. Onsdag den 15. september 2021 blev der holdt rejsegilde. Det skriver bygherren, Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Oceansalen toner frem og kan med sine 23 meter ses fra gaden. På den anden side af Oceansalen og Sølvtorvskompleksets røde bygninger etableres der dæk over de kommende udstillingsrum, mens de eksisterende bygninger bliver ombygget til nye formål.

Per Aarsleff er hovedentreprenør, og totalrådgiver er Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører. 

Fakta: Nyt Statens Naturhistoriske Museum 

Vejdirektoratet er bygherre på det nye Statens Naturhistoriske Museum og bygger til Københavns Universitet.

Per Aarsleff A/S er hovedentreprenør, og totalrådgiver er Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører AS.

Det nye museum skal samle Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have til ét museum.

Statens Naturhistoriske Museum er finansieret af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Det Obelske Familiefond samt Københavns Universitet og staten.

Siden byggestart i maj 2019 og 1. spadestik i august 2019 har der været konstant aktivitet på byggepladsen på trods af coronapandemien. 

– En stor del af byggeriet er foregået under coronapandemien, der ramte mindre end et år efter byggestart. Under nedlukningerne har vi fortsat kunnet arbejde på byggepladsen, men pandemien har naturligvis betydet, at en anden type udfordringer end dem, der normalt findes i et stort byggeri, også har præget projektet og gjort det daglige arbejde mere udfordrende. Derfor føles det særlig godt, at vi er nået så langt, at vi kunne afholde rejsegilde, siger projektchef Hanne Alrø fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

1.600 glasstykker 

Oceansalens kuppel, der er opbygget af cirka 48 tons stål fordelt på 2000 stålrammer, er nu samlet, og der pågår montering af 1600 triangulære glas. Glassene, som monteres styk for styk, forventes færdigmonteret ultimo oktober. Og arbejdet med udstillingsetagerne er så fremskredent, at arbejdet med landskabsdækket på terræn også er i gang. 

– Arbejdet med det nye landskabsdæk fylder nu mere og mere i projektet, samtidig med at arbejdet med udstillingsrummene fortsat er i gang. Landsskabsdækket vil blive etableret over de underjordiske udstillingsrum og vil blive det, som museumsgæsterne møder, når de kommer til det nye museum fra Botanisk Have, fortæller Hanne Alrø. 

Det nye museum bygges til Københavns Universitet og består af en ombygning af eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt samt nye underjordiske udstillingsrum og -sal, Oceansalen.

Statens Naturhistoriske Museum forventes at være færdigbygget i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14