23948sdkhjf

Flere arkitekter skal i arbejde for at sikre hurtig byggesagsbehandling

Et job med byggesagsbehandling kan være en fod ind på arbejdsmarkedet for ledige arkitekter, skriver Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester

Vi skal have hurtigere byggesagsbehandling og flere arkitekter i arbejde. Og hvis vi gør det godt, kan vi få begge ting på en gang.

I Københavns Kommune har vi taget initiativ til et samarbejde med Arkitektforeningen om at få det til at ske.

Konkret går vi i gang med et 12-dages opkvalificeringsforløb for ledige arkitekter, som Arkitektforeningen afholder. Vi har godt 300 ledige arkitekter, hvoraf halvdelen er nyuddannede.

Forløbet bliver afholdt af Arkitektforeningen og er udformet i et tæt samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen ud fra de konkrete kompetencer, som efterspørges hos byggesagsbehandlere.

For at sikre, at arkitekterne hurtigt kan benytte deres nye kompetencer, følges opkvalificeringsforløbet op med en konkret ansættelse, et løntilskud eller en virksomhedspraktik i for eksempel Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, som har byggesagsområdet.

Det har jeg store forventninger til. For vi har brug for at få gjort et indhug i de lange sagsbehandlingstider, som virksomhederne i København oplever, når det gælder byggesager. De lange sagsbehandlingstider er en hæmsko for virksomhedernes vækstmuligheder. Og det er et problem, vi skal løse hellere i dag end i morgen.

Men det kræver altså, at vi får nogle folk ansat, for der er mangel på byggesagsbehandlere, og hvorfor ikke bruge alle de kompetencer som er hos arkitekter, der har en masse viden om branchen?

Samtidig kan et job for de ledige arkitekter også være en god trædesten ind på arbejdsmarkedet.

Analyser peger på, at desto hurtigere nyuddannede kommer i job, desto større er sandsynligheden for, at de også er i job fem år senere.

Så jeg har store forventninger til, at vi forhåbentlig med det nye samarbejde kan vise ledige arkitekter en vej ind på arbejdsmarkedet og gøre et ordentligt indhug i de urimeligt lange byggesagsbehandlingstider i København.

Sæt i gang.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141