23948sdkhjf

Licitationen mener: Abe-kastning om prisstigninger på materialer klemmer underentreprenørerne

De voldsomme prisstigninger på byggematerialer rammer især de mindre håndværksvirksomheder. Dels fordi den økonomiske stødpude i mindre virksomheder ikke er så stor, men også fordi mange mindre virksomheder arbejder som underentreprenører for de større virksomheder.

Det er en kendt sag, at mange hovedentreprenører, som en del af deres forretningskoncept, bruger underentreprenørerne til at mellem finansiere byggesagen. Det er ofte underentreprenørerne som står for materialeindkøb til deres del af byggeopgaven. Og kontrakten mellem hovedentreprenøren og underentreprenøren handler om fast tid og pris.

Dermed kan underentreprenøreren kommer slemt i klemme. Selv hvis han har taget forbehold for ekstraordinære prisstigninger på for eksempel materialer, så kan han komme i klemme, fordi han så skal kunne bevise, at der er tale om ekstraordinære og ikke blot almindelige prisstigninger.

Sat på spidsen, så er det jo heller ikke hovedentreprenørens hovedpine, at underentreprenøren bliver klemt. Ikke i første omgang. Men underentreprenøren kan blive så hårdt ramt, at han trækker stikket. Og så ender aben hos hovedentreprenøren.

Men, hvis hovedentreprenøren har sikret sig mod ekstraordinære prisstigninger hos bygherren, så er det vel i orden, at hovedentreprenøren også accepterer eventuelle anmodninger om dækning af prisstigninger fra underentreprenøren. Der er jo også en dag i morgen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174