23948sdkhjf

Licitationen mener: Elendige aftale-forhold får byggesager til at køre af sporet

Det er helt naturligt, at en kompleks proces som et byggeri ikke kan sammenlignes med en fabrik, hvor man populært sagt lægger noget på transportbåndet i den ene ende og får et færdigt produkt ud i den anden.

Fabrikken fremstiller jo de samme varer i millionvis, mens byggeriet nærmest producerer unika varer hver gang. De dygtigste håndværksmestre og entreprenører har naturligvis sat deres processer i system. Og det gavner både effektiviteten og produktiviteten. Der er altid plads til forbedringer, men virksomhederne arbejder hele tiden på at forbedre processerne. Altså deres egne processer.

For når virksomhederne skal arbejde sammen om opgaverne, og sådan er det jo typisk på et byggeri, så opstår konflikterne. Og dem er der voldsomt mange af i byggeriet, hvor der snart må være mangel på dygtige jurister, som skovler penge ind på at rede trådene ud, når entreprenør slås med hinanden og bygherrerne.

Elendige og komplekse aftaleforhold er sammen med mangelfuldt udbuds- og projektmateriale med til at skabe nogle meget ringe rammevilkår for virksomhederne.

Selvom virksomhederne som udgangspunkt har orden i penalhuset, så skal der ikke meget til før de vanskelige rammevilkår skaber ballade og byggesagen kører af sporet

I stedet for, at virksomhederne konkurrerer om hvem der er mester i at få det bedste ud af en dårlig aftale, så burde de i stedet konkurrere om at skabe det bedste produkt til den aftalte tid og pris.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125