23948sdkhjf

Licitationen mener: Udspil kan være gift for iværksættere

Regeringen forsøger med sit udspil "Danmark kan mere 1" at tage livtag med den udbredte mangel på arbejdskraft, som hersker i dansk erhvervsliv. Det er på tide, at regeringen her med to år på taburetterne og trods en coronakrise langt om længe kommer med initiativer, som skal få flere i arbejde.

Som med alle politiske udspil bliver der givet og taget. Umiddelbart er det positivt, at regeringen har fokus på dimittendsatsen for nyuddannede, ligesom det bliver mere attraktivt for folk med ægtefælle og samlever på pension at tage et job uden, at pensionen bliver modregnet. Dog er det svært at se, hvordan det skal få flere i arbejde at hæve dagpengesatsen de første tre måneder af en ledighedsperiode.

Til gengæld viser regeringen ingen nåde over for de tusindvis af danske iværksættere, som trods alt er med til at skabe arbejdspladserne her i landet. Regeringen lægger - sikkert for at tække sine støttepartier - op til at øge aktiebeskatningen fra 42 til 45 pct.

Det kan være gift for mange mindre iværksættervirksomheder, der ikke har de store muligheder for at hente kapital i eksempelvis udlandet. Nu gør regeringen det så også mindre attraktivt at stille kapital til rådighed for iværksætter- og vækstvirksomheder.

I forvejen har Danmark et af de højeste beskatningsgrundlag for investeringer blandt OECD-landene. Regeringens forslag gør kun investeringsklimaet ringere, og det giver ikke ligefrem folk lyst til at investere i landets virksomheder. Frem for et ideologisk korstog mod aktieformuer burde regeringen se i et større billede og tænke i arbejdspladser. Forslaget her er en ommer.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125