23948sdkhjf

NCC starter ”fuldstændig opgradering” af 210 boliger

Der blev råbt hurra for Højbjerg Vænge og Herlev alm. Boligselskab (HAB) ad flere omgange, da renoveringsarbejder til mere end en kvart milliard officielt blev sat i gang sidste uge med markering af første spadestik på anden etape af den omfattende renovering i Herlev. 

NCC er hovedentreprenør på renoveringsopgaven på 210 boliger af de 522 lejligheder i Højbjerg Vænge, en opgave som blev præsenteret i sommeren 2020 med en ordreværdi på 267 mio. kr. NCC har også option på etape tre.

Med den omfattende renovering kan beboerne i Højbjerg Vænge se frem til et bedre indeklima i boligerne, blandt andet på grund af nye vinduer, efterisolering og nye ventilationsanlæg med varmegenvinding, alle badeværelser totalrenoveres, og køkkener bliver udskiftet. Byggepladsen er etableret, renoveringen gik i gang i juli, og samtlige beboere i de 210 berørte boliger i etape to er blevet genhuset. 

Tre etaper fra 2017 til 2025

Højbjerg Vænge er en almen boligbebyggelse i Boligselskabet HAB, som boligselskabet DAB administrerer. Den består af 22 murede boligblokke fra 1950’erne med i alt 522 lejligheder. 

Renoveringen er opdelt i tre faser, hvoraf den første blev udført i fagentrepriser med andre entreprenører og afsluttet i 2020. Etape 2 har en planlagt byggeperiode fra medio juni 2021 til maj 2024, imens Etape 3 er planlagt til udførelse fra december 2022 til september 2025.

– Det er en fuldstændig opgradering både inde og ude, og det bliver nogle rigtig lækre boliger, som beboerne kommer tilbage til, sagde adm. direktør i DAB Ole Jacobsen til de mange fremmødte beboere. DAB administrerer HAB.

Forventede facelift

Afdelingsformand i Højbjerg Vænge Bo Carlè Zabel takkede beboerne for deres tålmodighed i løbet af byggesagen, som har været længe undervejs. Helhedsplanen blev vedtaget af beboerne i 2015, i sommeren 2020 blev etape et afsluttet, og nu er etape to altså i gang. 

– Da vi startede med første spadestik i etape et oktober 2017, var der ingen af os i afdelingen der havde begreb om, hvor stor en omvæltning det ville blive for vores hverdag. Højbjerg Vænge gennemgår en kæmpe forvandling, som berører os alle og Etape et har netop fået det facelift, som vi i byggeudvalget havde set frem til og vi syntes at det i dag står som en moderne, rigtig flot byggeri, sagde Bo Carlè Zabel. 

Fakta: Renoveringen i Højbjerg Vænge

Facaderne efterisoleres og fuldmures

De nuværende indeliggende altaner inddrages i boligerne, som nyt boligareal

Nye altaner opsættes på ny facade

Vinduer og døre udskiftes til lavenergipartier

Der etableres nye ventilationsanlæg med varmegenvinding

Vand-, varme- og elinstallationer udskiftes

Der lægges nye tage på alle blokke

Der forberedes solceller på tagene

Alle badeværelser totalrenoveres, og køkkener udskiftes

Derudover omdisponeres et antal lejligheder, så der skabes 48 nye tilgængelighedsboliger med elevatorlift

For udearealerne i Etape 2 udføres der følgende arbejder: 

Nye indgangspartier og pergolaer

Belysning på udearealer eftergås og suppleres

Nyt affaldssystem i form af affaldsøer med nedgravede beholdere

Nye og udvidede beboerhaver

Ny beplantning med græsser, bede og hække

Cykel- og bilparkeringsforhold forbedres, og der forberedes til ladestandere til elbiler

Nye sidde- og opholdssteder

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172