23948sdkhjf

Nordjysk transportknudepunkt udvider med 90.000 kvm

Aalborg havn, Port of Aalborg, sætter gang i en markant udvidelse af havnens transportcenter, Nordjysk Transport Center. Blandt andet opførelsen af op mod 90.000 kvm lager- og pakhuskapacitet samt anlæggelsen af nye terminalarealer inden for de næste tre år. 

Transportcenteret udvides med et areal på omkring 150.000 kvm mod øst og kommer til at grænse op til havnens multiterminal på den ene side og den nye jernbaneterminal på den anden side. Derudover vil udvidelsen også omfatte ny infrastruktur til vejtransporten i form af endnu en trailerparkeringsplads.  

– Vi styrker nu den multimodale logistik i Aalborg markant ved at sikre endnu bedre rammer for let, gnidningsløst og omkostningsoptimeret skifte mellem forskellige transportformer og dermed optimere virksomhedernes logistik, fortæller salgschef i Port of Aalborg, Kjartan Ross, i en pressemeddelelse om udbygningen.  

Allerede nu er den første aftale om et 16.000 kvm lagerbyggeri til Danske Fragtmænd i hus, og havnen forhandler med flere virksomheder . Forventningen er, at de næste projektaftaler falder på plads i løbet af 2021.

Kjartan Ross fortæller desuden, at Port of Aalborg konkret arbejder på at understøtte udvidelsen af transportcenteret gennem etableringen af en kajforlængelse mod øst fra den nuværende multiterminal.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

2.001