23948sdkhjf

10 håndværkere er anholdt på kommunalt byggeri

Opdateret d. 25/8 2021 kl. 16:24 

Efter et tip om ulovlig arbejdskraft besøgte Nordsjællands Politi tirsdag byggeriet af et nyt Sundhedshus i Helsingør. Det resulterede i, at 10 ukrainske mænd blev anholdt og sigtet for at arbejde uden opholdstilladelse. Det skriver Helsingør Dagblad.

Elindco er hovedentreprenør på opgaven, og Helsingør Kommune er bygherre.
Det er derfor ifølge mediet kommunens ansvar, at der ikke sker social dumping eller bliver benyttet ulovlig arbejdskraft, men kommunen har nu bedt Elindco om en redegørelse.

- Det er jo ikke sådan at vi som kommune kan gå rundt at spille politimænd overfor hovedentreprenøren, hans underentreprenører og medarbejdere, siger Jan Krog Islin, projektleder i Helsingør Kommune, til Helsingør Dagblad.

Kan ikke afvise, at der har været en brist

Licitationen – Byggeriets Dagblad har talt med Per Bager, entreprisedirektør i Elindco, som oplyser, at de anholdte, udenlandske arbejdere er ansat hos deres underentreprenørs underentreprenør. Dem har de tidligere haft fokus på, efter at være indkaldt til møder med 3F, da underentreprenørens underentreprenør ikke havde en overenskomst. Den er dog underskrevet for et par uger siden, men det er medarbejderne i samme virksomhed, som nu er anholdt. 

Han er derfor ærgerlig over, at der så er andre forhold, som muligvis ikke har været i orden: 

- Vi selvfølgelig er kede af det, og vi er vant til at bygge for det offentlige og til at have fokus på overenskomstmæssige forhold, og vi har vores kontroller, som vi synes, er grundige og dybdegående. Men jeg kan jo ikke afvise, at der har været en brist. Nu må vi se, når politiet er til bunds i det, siger Per Bager.

Faglig sekretær i 3F Frederiksborg Daniel Leigther Dyhrberg har bekræftet møderne over for Licitationen – Byggeriets Dagblad i en mail. I mødereferater fremgår det ligeledes, at underentreprenøren ikke havde overenskomst, samt at en anden underentreprenør har trukket sig fra byggepladsen, fordi de ikke ønskede at indgå overenskomst. Han oplyser yderligere, at det ikke er 3F, der har tippet politiet om de udenlandske arbejdere. 

Per Bager fra Elindco oplyser desuden, at redegørelsen er sendt til Københavns Kommune, men han ønsker ikke at kommentere yderligere på den, da det "er et forhold, som vi har med kommunen."

Han fortæller også, at denne sag ikke umiddelbart får betydning for tidsplanen for byggeriet. 

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125