23948sdkhjf

Nyt idrætsbyggeri giver plads til alle

Der skal være plads til alle i Bornholms største idrætsforening Viking Atletik, men normalt er det ikke alle, der kan deltage på grund af de fysiske forhold. Det er der nu rådet bod på.

Onsdag åbnede et nyt fitnesscenter i en bygning, der er tænkt i såkaldt universelt design. Det gør det muligt for blandt andre kørestolsbrugere at komme til maskinerne, og folk med bevægelseshandikap kommer derfor først i køen til medlemsskabet i det nye foreningsfitnesscenter.

Bygningen har fået støtte fra blandt andet kampagnen ’Fitness for alle’, der skaber nytænkende tiltag, som gør fitness tilgængelig for mennesker med bevægelseshandicap.

Stort behov

- Med Fitness for alle-projektet styrker vi vores idrætstilbud og vores sociale fællesskab, samtidig med at vi inkluderer nye målgrupper. Vi glæder os især over, at vi nu har fået bedre mulighed for at tiltrække mennesker med bevægelseshandicap og andre typer af funktionsnedsættelser, siger Claus Clausen, formand for foreningen Viking Atletik, i en pressemeddelelse.

- Vores lokaler er næsten fuldt booket og grænsen på 1.500 brugere tæt på nået. Det vidner jo om, hvor vigtigt og eftertragtet det er med gode træningsmuligheder og god plads til alle, fastslår formanden.

Projektet i Rønne er det sidste af tre projekter, som bliver gennemført som led i Fitness for alle. De to andre ligger i henholdsvis Gladsaxe og Gårslev.

Partnerskabet bag Fitness for Alle er Bevica Fonden, den filantropiske forening Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet - Fitness.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.254