23948sdkhjf

Yanmar modeller ser dagens lys på E&H

Der bliver noget at kigge på og prøve af, når Maskiner A/S kommer på Entreprenør & Håndværk i Herning. Lad det være sagt med det samme; Vi afslører ikke alt her, men fortæller lige lidt, så du trods alt ved, hvad du skal gå efter, når entrebilletten er løst ved indgangen til messen.

Det drejer sig om tre nye minigravere, SV19VT, SV17VT og SV15VT. Vægtklassen er som navnetrækket antyder, mellem 1,5 og to tons, og vi skal nok bringe mere om de første erfaringer med at køre maskinerne.

Det sker i E&H-temaet, som udkommer lige før messen midt i september.

Variabel undervogn

Maskinerne har alle variabel undervogn, og det øger stabiliteten ganske gevaldigt. Samtidig har de fåret en større kabine, og det er faktisk den samme kabine, der sidder på dem alle tre. Kabinen har fået så meget plads, at det faktisk er lidt overraskende, men der er virkeligt lagt vægt på, at førerkomforten skal være i orden.

Der er gjort meget ud af at udsynet skal være i orden. Det sker blandt andet ved at der er monteret svingbom. Det betyder at bommen kan svinge 75 grader til venstre, det vil sige førersiden og 60 grader til højre. Føreren kan dermed - især med åben dør eller vindue - tydeligt se, hvad han laver, selv om det er snævert.

Ny undervogn

Der er tale om ny undervogn, som har en skrå profil foroven, hvor bæltet løber.

Det betyder at jord der kommer op, falder ned af sig selv, og kommer væk fra bæltet. Og gravedybden er helt ned til 2,76 meter - og med bomcylinderen placeret bagpå, så den ikke tager skade, når skovlen køres ind med for eksempel fliser, der tages op.

I temaet om E&H har vi de første faringer med at køre med maskinerne, idet to rutinerede maskinførere tester dem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094