23948sdkhjf

Byret stiller pengekrav for at stoppe Amager Fælled-byggeri

Amager Fælleds Venner skal stille en sikkerhed på to mio. kr., før byretten vil nedlægge et forbud mod byggeriet af en omdiskuteret bydel på Amager Fælled.

Det fremgår af rettens afgørelse tirsdag.

Foreningen skal stille sikkerheden senest tirsdag i den kommende uge. Hvis det sker, nedlægges forbuddet.

Sikkerheden skal stilles for at dække eventuelle tab, som bygherren måtte få som følge af forbuddet.

Det er borgergruppen Amager Fælleds Venner, som har trukket bygherren Fælledby P/S i fogedretten og bedt retten om at få standset maskinerne.

Baggrunden er, at bygherren Fælledby P/S har valgt at fortsætte byggeriet, selvom Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet 7. juli afgjorde, at maskinerne skulle slukkes, så klagenævnende bedre kunne vurdere, om byggeriet ville ødelægge paddearten stor vandsalamanders yngle- og rasteområder.

Byretten fandt i sin afgørelse, at bygherrens fortsatte arbejde på Amager Fælled netop strider med klagenævnenes afgørelse om at standse byggeriet.

Troede byggeriet kunne fortsætte

Bygherren Fælledby P/S troede dog, at man var berettiget til at fortsætte sit byggeri. En uge, efter at klagenævnene havde standset arbejdet, gik Fælledby P/S i gang igen og henviste til Københavns Kommune og dens advokat, som mente, at beslutningen fra klagenævnene kun gjaldt byggetilladelser, der endnu ikke var givet. 

Derfor valgte bygherren at fortsætte med det, der allerede havde fået grønt lys: Blandt andet byggemodning og nedrivningen af et tidligere vandrehjem.

En beslutning, som byretten altså ikke er enig med bygherren i.

Beslutningen i byretten tirsdag er formelt et midlertidigt forbud, så nu skal Amager Fælleds Venner formelt stævne bygherren endnu engang.

Bliver forbuddet endeligt besluttet, vil det kun vare indtil klagenævnene træffer endelig afgørelse angående spørgsmålet om stor vandsalamander. Det ventes at ske i begyndelsen af 2022.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11