23948sdkhjf

Licitationen mener: Tiden rinder ud for rent drikkevand. Der er ingen tid at spilde

Det er naturligvis bekymrende, at op imod 58 pct. af de danske drikkevandsboringer indeholder rester af pesticider. Bekymrende, fordi man i årevis har reguleret blandt andet landbrugets anvendelse af pesticider for netop at beskytte grundvandet. Og bekymrende, fordi det at have adgang til rent drikkevand er så meget nemmere og langt mindre omkostningskrævende, end hvis vandet skal renses, før det kan drikkes.

Man kan altid diskutere, hvornår drikkevand er rent nok til, at det kan drikkes. Grænseværdierne er forskellige alt efter hvilket land man bor i. Herhjemme har vi nogle grænseværdier, hvor vi er på den sikre side og hvor vi ofte kan fortynde os ud af problemerne

Derfor er det lige nu et vaskeægte dilemma, om man skal ændre grænseværdierne eller om man skal beskytte drikkevandet yderligere.

Brancheorganisationerne Danva, Danske Vandværker og Danmarks Naturfredningsforening er ikke i tvivl. Drikkevandet skal beskyttes yderligere mod skadelige stoffer og det skal ske ved at reservere arealer til sprøjtefrie grundvandsparker, som anlægges strategiske steder rundt om i landet.

Helt grundlæggende handler det vel om, at der træffes foranstaltninger, som sætter vandværkerne i stand til at sikre forsyningen af rent drikkevand. Hvis mere end halvdelen af drikkevandsboringerne på nuværende tidspunkt er forurenede i en eller anden udstrækning, så haster det gevaldigt med at finde en langtidsholdbar løsning.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157