23948sdkhjf

Jysk supersygehus forsinkes igen: Fordyres med 110 millioner kroner

Byggeriet af det nye storsygehus i Gødstrup nær Herning skulle være afsluttet i oktober. Nu lyder meldingen, at dørene ikke bliver åbnet før i det nye år.

Det skriver Danmarks Radio.

- Som landet ligger nu, kommer vi ikke til at have et helt klar hospital i år. Vi når ind i 2022, før vi er helt på plads, siger Poul Michaelsen, hospitalsdirektør ved Hospitalsenheden Vest, til mediet.

Regningen for den seneste forsinkelse løber op i 110 mio. kr., lyder det fra Hospitalsenheden Vest.

Dermed skal regionshospitalerne i Herning og Holstebro, som supersygehuset erstatter, vente længere end forventet, førend at de kan rykke til de nye bygninger. Det er blandt andet derfor, at byggeriet fordyres, da der i en periode vil være dobbeltdrift, skriver Danmarks Radio.

Forsinkelserne skyldes, som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, udestående arbejder på byggepladsen samt tekniske udfordringer.

Ifølge Licitationens oplysninger vil Hospitalsenheden Vest melde en præcis dato for indvielsen af sygehuset ud i slutningen af måneden.

Forsinket og fordyret 

Byggeriet af det nye storsygehus i Gødstrup nær Herning har været ramt af adskillige forsinkelser og problemer.

I december sidste år kunne projektdirektør Carsten Kronborg fortælle Licitationen - Byggeriets Dagblad, at hospitalet pr. november 2020 havde et dagbodskrav mod entreprenører på cirka 82 mio. kr. I foråret fortalte den nye projektdirektør Poul Michaelsen, at dagbodskravet fortsat kørte, hvorfor beløbet nu var "trecifret".

Bravida og MT Højgaard er blandt de entreprenører, der aktuelt strides med Region Midtjylland. Begge har varslet en voldgiftssag mod bygherren.

Læs meget mere om byggeriet her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095