23948sdkhjf

Licitationen mener: Den lange rejse er begyndt

Den nye skoletaske blev for alvor luftet i går, da landets nye folkeskoleelever havde første dag i det danske undervisningssystem.

Forude venter i første omgang nogle udviklende og lærerige år i folkeskolen, hvor nogle elever hen ad vejen vil fatte interesse for det boglige, mens andre måske finder ud af, at de er mere til praktisk arbejde.

Under alle omstændigheder vil turen i det danske undervisningssystem blive af varieret længde afhængig af, hvilken vej eleverne tager efter folkeskolen. Men forhåbentlig vælger mange af dem at fortsætte på en ungdomsuddannelse og gerne en faglig en af slagsen.

Om 10 år har erhvervsorganisationer og skolerne i fællesskab forhåbentlig fået overbevist langt flere unge om, at erhvervsuddannelserne faktisk er en lige så god (og måske en bedre vej) at gå, hvis man vil frem her i verden.

For selvom du står med et svendebrev i hånden, er dine uddannelsesmuligheder jo ikke tømte. Der er masser af muligheder for en videregående uddannelse som faglært og ofte vil virksomhederne være glade for de faglærte.

For de vil mangle inden for en årrække, og derfor er der alt mulig grund til, at skoleeleverne - og forældrene har erhvervsuddannelserne i tankerne, når den videre vej efter folkeskolen skal vælges.

Rejsen er dog først lige begyndt for landets 0. klasser. Det handler om at nyde den. For det bliver hurtigt alvor.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094