23948sdkhjf

Licitationen mener: Truet race overlever ikke ved at klynke

Det er jo ikke nogen verdensnyhed, at selvstændige arbejder mere end lønmodtagere. Så på den led er der vel ikke så meget nyt at hente i den analyse, som SMVdanmark netop har offentliggjort. Her dokumenteres det, at selvstændige arbejdede otte timer mere om ugen i løbet af corona-krisen end lønmodtagere gjorde.

SMVdanmark bruger regnestykket til at tegne et billede af selvstændige som en truet race. Ikke kun på grund af antallet af arbejdstimer, men også fordi mange administrative byrder yderligere er med til at øge arbejdspresset på de selvstændige og iværksætterne.

Det en reel bekymring, men også en bekymring, som iværksættere og selvstændige bør lægge til side, inden de kaster sig ud i at få foden under eget bord.

Kendsgerningen er nemlig - og har altid været det - at det koster blod, sved og tårer at tjene sine egne penge og samtidig påtage sig den risiko at have ansatte, som man også skal brødføde.

Hvis man først når derhen i sin stræben mod at skabe et liv som selvstændig, at man får ondt af sig selv, fordi man skal arbejde mere end medarbejderne, så slutter eventyret hurtigt.

Når det er sagt, så er det de mange selvstændige og ambitiøse iværksættere, som er den lim, der holder samfundshjulene kørende. Også under corona-krisen, hvor samfundet så til gengæld har ydet hjælp til selvhjælp og holdt hånden under mange selvstændige.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094