23948sdkhjf

Udpeger endnu en vinder – forsyningsselskab samler trådene i Esbjerg

KG Hansen & Sønner er valgt til at opføre den nye varmepumpebygning for Din Forsyning i Esbjerg, oplyser entreprenørfirmaet med base i Grindsted på sin hjemmeside. 

Den 1.700 kvm bygning, som opføres i hovedentreprise, skal indeholde det varmepumpeanlæg der skal trække energi ud af havvandet og dermed forsyne Esbjerg, Varde og Nordby med fjernvarme. 

Projektet har lodret opstart og forventes afleveret i foråret 2022. 

Mange udbud afgjort

Varmepumpebygningen er – som Licitationen tidligere har beskrevet – ét element i varmeløsningen ”Fremtidens Fjernvarme”, der er under opbygning på Esbjerg Havn som erstatning for Esbjergværket, Ørsted lukker og slukker den 1. april 2023. 

I stedet for at satse på én stor varmeenhed har forsyningsselskabet valgt et miks af mange forskellige teknologier. 

Kernen i den nye varmeforsyning er en 50 MW havvandsvarmepumpe og en 60 MW flisfyret kedel med henholdsvis MAN Energy Solutions og KPA Unicon Oy som leverandører. 

Udbuddene på de øvrige entrepriser kom i pæn rækkefølge hen over foråret, herunder ad-hoc-elektrikerarbejde, ad-hoc smedeabrejde, varmepumpebygningen,  havvandsindtag – byggeanlæg, kedelbygning overbygning, netværk, kabinetter og hardware, elkedel samt tilkobling til distributionsnettet. 

Blandt de øvrige vindere af entrepriserne kan nævnes Jorton på en fliskedelbygning samt flishåndtering og M.J. Eriksson på tilkobling til distributionsnettet. Find mere information på vinderne her på Licitationens udbudssektion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141