23948sdkhjf

Licitationen mener: En farlig udvikling for folkestyret

Erhvervserfaring er ikke lige det, ministrene i den nuværende socialdemokratiske regering kan prale med. Kigger man ud over Folketinget, er der heller ikke mange erhvervsfolk på de 179 stole i Folketingssalen.

Senest har en af de helt store stemmeslugere ved det seneste folketingsvalg skippet en karriere i Folketinget. Venstres Tommy Ahlers, der blev hevet ind i Lars Løkke Rasmussens sidste regering som uddannelses- og forskningsminister uden nogen politisk erfaring, valgte i tirsdags at stoppe i Folketinget.

Tommy Ahlers har en baggrund som succesfuld serieiværksætter og begrunder sit farvel med, at han gerne vil levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere. Samtidig oplever han, at politik handler for meget om spillet og for lidt om visionerne og de gode ideer.

Det er en farlig udvikling, det politiske Danmark er inde i her. For hvis Folketinget udelukkende består af akademikere og ungdomspolitikere, der er opvokset i de politiske ungdomspartier uden erfaring fra erhvervslivet, er der en reel fare for, at de politiske beslutninger i forhold til erhvervslivet tages med hovedet under armen. Når man aldrig har mærket, hvordan det er at være i en virksomhed, har man jo i bund og grund heller ikke en sund forståelse for, hvordan virksomhedernes hverdag og vilkår er.

Folketinget bør i langt højere grad afspejle befolkningen. Derfor er der brug for erhvervsfolk på tinget. Men når flere ikke har lyst eller går død i arbejdet, står det politiske Danmark med et stort problem. Det er farligt for folkestyret.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125