23948sdkhjf

Odenseborgmesters plan om 5.000 byggejob skydes ned: "Har aldrig hørt noget så vanvittigt"

Ambitionerne var høje, da projektet Byg til Vækst blev sat i søen i 2013. Dengang sagde Odenses daværende rådmand og nuværende borgmester, Peter Rahbæk Juhl (S), at antallet af fynboer, der ville få job på en arbejdsplads "sagens" kunne nå op på 5.000. Det tal er nu kraftigt reduceret og sekretariatschef kalder det "vanvittigt." 

Det skriver Jyllands-Posen. 

Der var en forventning om et stort byggeboom på Fyn, som først ville skaffe ledige en virksomhedspraktik og derefter et fast arbejde på byggepladserne. I dag er man dog langt fra målet om de flere tusinde nye job. 

Jyllands-Posten har bedt sekretariatet i Byg til Vækst om at trække tal for, hvor mange, der rent faktisk er kommet i arbejde. De tal viser, at der ved indgangen af 2021 var kommet 380 i job som følge af initiativet. 

Afviser at få tusindevis i job

Susanne Toftager, sekretariatschef i foreningen Byg til Vækst, fortæller til mediet, at hun ikke ved, hvor tallet på 5.000 i job kommer fra, men understreger, at de er meget stolte over resultatet i år. 

Når hun bliver spurgt til, om de kommer op i nærheden af de 5.000, svarer hun til Jyllands-Posten: 

- Nej, jeg har aldrig hørt noget så vanvittigt.

Peter Rahbek Juel har ikke ønsket at stille op til interview med Jyllands-Posten. Efter Jyllands-Postens forespørgsel om et interview med borgmesteren har Susanne Toftager kontaktet Jyllands-Posten for at trække sine citater tilbage. Hun henviser til, at det er bestyrelsesformanden i Byg til Vækst og formand for 3F-bygningsarbejderne på Fyn, Torben Knudsen, men han har ikke ønsket at stille op til interview med mediet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125