23948sdkhjf

CO2-reduceret beton hjælper vestjysk virksomhed med bæredygtig produktion

VM Tarm, der producerer tankvogne i stål og aluminium, er i rivende udvikling og er i øjeblikket i gang med opførelsen af en ny, stor produktionshal, hvor bæredygtighed er i højsædet. Produktionsvirksomheden har blandt andet valgt at støbe fundamentet med den CO2-besparende betonløsning UNI-Green fra Unicon, der har 25 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med branchegennemsnittet.

Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen i den danske byggebranche, og det gælder ikke blot i større byggerier i landets største byer. Hos VM Tarm i Vestjylland, der producerer tankvogne i rustfri stål og aluminium, har man længe arbejdet målrettet mod at blive en CO2-neutral produktionsvirksomhed.

Det gælder også i forbindelse med opførelsen af en helt ny montagehal til mælketanke, hvor VM Tarm har valgt den CO2-besparende betonløsning UNI-Green fra betonproducenten Unicon, som udleder 25 procent mindre CO2 sammenlignet med branchegennemsnittet.

- Det har længe været en del af vores overordnede strategi at reducere vores CO2-aftryk, og vi er derfor meget stolte af, at vores produktion i dag er næsten 100 procent CO2-neutral. Beton er generelt en stor belastning for klimaet, og det var derfor vigtigt for os at undersøge markedet grundigt for en grønnere løsning. Vi faldt i den forbindelse over UNI-Green, som reducerer CO2-aftrykket markant, og overraskende nok er det ikke meget, man betaler ekstra for at mindske klimabelastningen så betydeligt, siger Holger Ross Lauritsen, der er adm. direktør hos VM Tarm og bygherre på opførelsen af den nye produktionshal.

Hos Unicon, der er landets største producent af færdigbeton, glæder man sig over, at CO2-reducerede betonløsninger udbredes til både større og mindre byggeprojekter:

- Vi mærker en stigende efterspørgsel på bæredygtige betonløsninger, men det har som udgangspunkt været begrænset til de større prestigebyggerier i landets største byer. Vi er derfor glade for at se, at de CO2-reducerede betonløsninger også tilvælges i byggerier som dette, hvor VM Tarm har været ambitiøse og valgt at opføre sin nye produktionshal så bæredygtigt som muligt på et CO2-reduceret fundament af beton. Det er en positiv tendens, som vi kan håbe, at andre vil gøre efter, fortæller Jan Søndergaard Hansen, der er direktør hos Unicon. Han fortsætter:

- Vi har gennem mange år arbejdet på at skabe mere bæredygtig beton, som er et grundelement i langt de fleste byggerier. Derfor stræber vi selv efter at reducere vores CO-udledninger med 50 procent i 2030 og ikke mindst løbende udvikle nye løsninger, der kan understøtte en bæredygtig udvikling i branchen.

UNI-Green har 25 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med branchegennemsnittet og kan indeholde op til 100% genbrugstilslag fra nedknust beton, som erstatter jomfruelige tilslagsmaterialer og skåner miljøet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875