23948sdkhjf

Industrivirksomheder er for alvor vågnet af coronakrisens lærlingedvale

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i årets andet kvartal er steget med 67 procent i forhold til samme periode året før for de virksomheder, der er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Coronakrisen har været hård for virksomhederne indenfor metal og industri. Det kunne også aflæses i et faldende antal nye lærlinge sidste år. Men nu er der atter klare tegn på bedring. Helt nye tal viser, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos de metal- og industrivirksomheder, der er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne er steget med hele 67 procent (fra 115 til 192) i årets andet kvartal i forhold til det tilsvarende tal sidste år.

"Det er ekstremt positivt, at pilen igen begynder at pege den rigtige vej på lærlingeområdet hos vores medlemsvirksomheder. Det viser, at virksomhederne tager deres ansvar alvorligt, når det gælder om at uddanne den næste generation af faglærte, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som er landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation og repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

- Samtidig er det et klart tegn på, at den usikkerhed, der har præget metal- og industrivirksomhederne er begyndt at lette en smule.

Hun understreger samtidig vigtigheden af, at den positive udvikling fastholdes den kommende tid.

- Vi ser allerede tegn på, at man i industrien begynder at kunne mærke manglen på kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det helt afgørende, at virksomhederne kommer op i gear og hjælper med til at uddanne flere nye faglærte - vi får brug for dem, når der igen skal gang i den økonomiske vækst, siger Tina Voldby.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156