23948sdkhjf

Østjyske virksomheder uddanner nu flere lærlinge inden for bygge- og anlægsbranchen

Flere lærlinge inden for bygge- og anlægsbranchen har det seneste år fået en praktikplads i en virksomhed. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet

Både unge og voksne måler i højere grad de rette vinkler undervejs i processen, murer nye husvægge samt hamrer søm i en ny tagkonstruktion.

Det viser den seneste opgørelse over praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet, der sammenligner udviklingen i antal indgåede praktikpladsaftaler i bygge- og anlægsbranchen fra april 2019 til april 2020 med april 2020 til april 2021.

I alt er der indgået 1845 praktikpladser fra april 2020 til april 2021. Det er 370 flere praktikpladsaftaler end året før.

Det svarer til en stigning på 25 procent, som formanden for DI Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, glæder sig over:

- Der er en tradition for, at branchen tager lærlinge ind, når der er vind i sejlene. Det har vi oplevet under corona, og det er også det, vi oplever i dag.

- Vores medlemmer har et behov for endnu flere faglærte medarbejdere. Derfor er det glædeligt, at virksomhederne skaber plads til de mange lærlinge. Det er en tendens, jeg håber vil fortsætte resten af året, lyder det fra formanden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125