23948sdkhjf

MT Højgaard sælger projekt til nordisk ejendomsselskab

MT Højgaard Holdings forretningsenhed MT Højgaard Projektudvikling har indgået aftale om udvikling, byggeri og salg af et projekt i en ny Odense-bydel til ejendomsselskabet Niam, der er et af de største private ejendomsselskaber i Norden.

Det oplyser MT Højgaard i en fondsbørsmeddelelse tirsdag formiddag

Projektet til 577 mio. kr. omfatter 27.578 kvm nybyggeri fordelt på 9 etageejendomme med i alt 301 lejligheder på Dalum Papirfabriks tidligere arealer i Odense.

Byggestart ventes i september 2021 med aflevering af sidste etape i 1. kvartal 2024.

Med aftalen med Niam er der disponeret over alle ca. 45.000 kvm boliger, erhverv og butikker i den nye bydel i Odense, som MT Højgaard Projektudvikling udvikler i en blanding af nybyggeri og renovering af de bevaringsværdige dele af de tidligere fabriksbygninger ned til Odense Å.

- Vi glæder os til at samarbejde med Niam om at skabe et attraktivt nyt boligområde med varierende boligformer og respekt for den helt særlige historie og sjæl omkring Danmarks ældste papirfabrik. Det er et spændende projekt, hvor vi trækker på kompetencer på tværs af MT Højgaard Holding-koncernen for at omdanne et tidligere industriområde til en ny, mangfoldig bydel, siger Finn Mortensen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard Projektudvikling, i meddelelsen

Udvikler selv området

MT Højgaard Projektudvikling har indgået aftaler om salg eller betinget salg af projekter på i alt ca. 36.500 kvm, og på den resterende del af arealet vil MT Højgaard Projektudvikling i eget regi opføre 62 rækkehuse og en etageejendom med 19 ejerlejligheder med henblik på salg til slutbrugere.

Dalum Papirfabrik er MT Højgaard Projektudviklings største enkeltprojekt. Aftalen med Niam Danmark er dermed et vigtigt skridt i bestræbelserne på at reducere kapitalbindingen i MT Højgaard Holding-koncernens samlede grundbank, som ultimo 1. kvartal 2021 havde en regn-skabsmæssig værdi på 511 mio. kr.

Byggeriet vil blive udført af MT Højgaard Danmark samt af Raunstrup, som er en del af Enemærke & Petersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156