23948sdkhjf

TL Byg opsiger topchef: Udviklingen har ikke været tilfredsstillende

En af Nordjyllands største entreprenørvirksomheder TL Byg skal nu have ny adm. direktør.

Bestyrelse og ejerkreds har valgt at opsige Peter Boltau til udgangen af juni 2021, da virksomhedens udvikling ikke har været tilfredsstillende, skriver TL Byg i en pressemeddelelse mandag eftermiddag. 

51-årige Peter Boltau har stået i spisen for den nordjyske entreprenørvirksomhed siden 1. juni 2018:

- Det er en enig bestyrelse og ejerkreds i TL Byg, der har valgt at opsige samarbejdet med adm. direktør Peter Boltau. Flere af de aftalte mål er desværre ikke blevet indfriet, og TL Bygs udvikling har overordnet set ikke været tilfredsstillende, forklarer bestyrelsesformand Mikael Vest og fortsætter:

Bølgende bundlinje 

Peter Boltau satte sig officielt til rette i stolen som administrerende direktør hos TL Byg den 1. juni 2018.

Et blik på bundlinjen i entreprenørselskabets seneste tre regnskaber, 2017/18 samt 2018/19 og 2019/20 viser markante udsving i overskuddet. Hvor resultatet før skat voksede fra 4,4 til 17,1 mio. kr. fra 2017/18 til 2018/19 gik det omvendt og markant ned til 1,0 i seneste regnskabsår. Her lød den officielle forklaring bag på en lavere ordrenedgang grundet coronapandemien.

- Den danske byggesektor har oplevet en stor fremgang de seneste et-to år, og her har vi i TL Byg haft en mere flad udvikling. Det er der mange årsager til, men nu ønsker vi at indlede en ny fokuseret fase for TL Byg med en ny topchef ombord. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at TL Byg fortsat rummer et stort potentiale, og at vi har et godt afsæt qua vores gode håndværk, mangeårige kunderelationer samt unikke kompetencer inden for bæredygtighed og digitalisering. 

Mikael Vest og den øvrige bestyrelse har nu indledt søgningen efter en ny adm. direktør til virksomheden og håber at kunne tiltrække en erfaren topchef, der eventuelt sidder som nummer to i en større entreprenørvirksomhed i dag. 

TL Bygs stiftere og hovedaktionærer Flemming Larsen og Georg Thinggaard indtræder nu i direktionen og skal sammen med det øvrige ledelsesteam, der består af entreprisechef Morten Buus, servicechef Søren Jepsen, salgs- og kalkulationschef Rasmus Aamand Pedersen, fabrikschef i TL Vinduer & døre Chris Olesen samt regnskabschef Henrik Melgaard, varetage ledelsesopgaverne i den kommende periode. 

TL Byg meddeler, at de ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Redaktionen har været i kontakt med Peter Boltau, som for nu ikke ønsker at sige yderligere om sagen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157