23948sdkhjf

Sådan skal pengene fordeles i nyt infrastrukturforlig

Samtlige partier i Folketinget har indgået en aftale om nye initiativer på transportområdet for i alt 161 mia .kr.

I aftalen lyder det, at der er afsat nye midler for 105,8 milliarder kroner, som skal sættes af til transportområdet mellem år 2022 og 2035.

Lagt sammen med de igangværende investeringer og allerede kendte planer om fornyelse og vedligeholdelse er der investeringer på transportområdet for de 161 mia. kr.

Sådan skal pengene fordeles:

- Af de 161 mia. kr. går omkring 64 mia. kr. til veje, 86 mia. kr. går til jernbaner og 11 mia. kr. går til en række puljer og øvrige initiativer.

- Jernbaneprojekterne dækker blandt andet over opgraderinger ved Ringsted for 1,6 mia. kr., en ny jernbane fra Aarhus til Silkeborg via Galten til 2,2 mia. kr., en fremtidssikring af Aarhus Hovedbanegård til 317 mio. kr., og udvidelse af Ny Ellebjerg Station i hovedstaden for 438 mio. kr.

- Af de 64 mia. kr., der skal gå til veje, er der blandt andet sat penge af til en tredje forbindelse over Limfjorden til 7 mia. kr., Midtjyske Motorvej Give-Billund og Løvel-Klode Mølle til 5,9 mia. kr., anlæg af Frederikssundsmotorvejens 3. etape til 2,9 mia. kr., udvidelse af E45 Kolding-Aarhus Nord for 6,2 mia. kr.

- Refshaleøen og Lynetteholmen ved København får 12,7 mia. kr. til regional udvikling.

- Der er desuden sat tre milliarder kroner af til at fremme cyklismen, herunder ved at indføre flere og bedre cykelstier, og tre milliarder er afsat til at bekæmpe støj fra trafikken, hvilket primært er investeringer i støjskærme til særligt støjbelastede områder langs statsvejene.

Kilder: Regeringens infrastrukturplan 28. juni 2021.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Infrastrukturplan 2035.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11