23948sdkhjf

Licitationen mener: Kan priserne skrues op i ferie-perioden?

Det er både ansvarligt og et udtryk for rettidig omhu, når DI Dansk Byggeri opfordrer de offentlige bygherrer til at undgå at udbyde opgaver i sommerferien eller i det mindste give længere tidsfrister. Især fra slut juni og i juli måned.

Opfordringen skal naturligvis modvirke flaskehalse og skal samtidig forhindre, at nogle virksomheder vælger ikke at give tilbud på opgaverne, fordi medarbejderne er på ferie. Det vil nemlig være til skade for konkurrencen, vurderer DI Dansk Byggeri.

Det er sådan set nogle ganske gode argumenter, men det er et voldsomt uheldigt signal at sende til sine kunder, at de altså ikke kan forvente at få en konkurrencedygtig pris i sommermånederne.

I betragtning af, at priserne - trods den høje aktivitet - stadig er presset, så skulle man da netop, som entreprenør eller håndværksmester, kunne skrue op for prisen, når konkurrencen om opgaverne falder, fordi andre virksomheder vælge at holder ferie eller har nok at se til. Måske vil bygherren - og slutbrugerne - hellere have et lidt dyre byggeri, som til gengæld står færdigt, når bygherren og slutbrugerne har behov for det.

Hvis man vil de stramme tidsfrister til livs - både i forhold til fristen for at afgive tilbud og tidsfristerne for at udføre og levere opgaven - så handler det om at komme ind i motorrummet på udbudsloven og én gang for alle få aftalt nogle minimumtidsfrister, som ikke forcerer byggeprocessen mere end højst nødvendigt. Også når der ikke holdes sommer- ferie.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14