23948sdkhjf

Rekordregnskab: Flügger tredobler overskuddet og opjusterer forventningerne

Malerkoncernen Flügger har haft massiv fremgang i løbet af det seneste regnskabsår, hvor flere har haft tid til at svingle penslen derhjemme eller i sommerhuset som følge af coronapandemien.

Det viser malerkæmpens netop offentliggjorte årsrapport for 2020/21.

Således lykkedes det Flügger at løfte omsætningen med 14 pct. til 2.162 mio. kr.

Men det høje salg har også betydet, at virksomhedens indtjening er gået i vejret. Indtjeningen (EBIT) steg i seneste regnskabsår til 228 mio. kr., hvilket er en vækst på 174 pct. sammenlignet med året forinden - og svarende til en EBIT-margin på 10,6 pct.

Sune Schnack, adm. direktør i Flügger, skriver i fondsbørsmeddelelsen i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten, at resultatet er opnået på trods af et uforudsigeligt år.

"Men vi har været hjulpet godt på vej af de mange renoverings- og malerprojekter, vores kunder har igangsat under corona. Vi har desuden været begunstiget af, at både boligsalg og nybyggeri har ligget på et højt niveau", skriver han.

Betydningsfulde hændelser

Flügger købte i november 2019 Unicell, der har har aktiviteter i store dele af Østeuropa.

I efteråret 2020 indgik Flügger en aftale om køb af aktiemajoriteten i østeuropæiske Eskaro. Ligesom Unicell afsætter Eskaro primært sine produkter via forhandlere og byggemarkeder.

I april 2021 overtog Flügger-arving Sune Schnack posten som ny adm. direktør. Sune Schnack, der sidder på næstformandsposten i Flüggers bestyrelse, ejer sammen med sin far, Ulf Schnack, den kontrollerende aktiepost i Flügger.

Byggematadoren Michael Mortensen, der blandt andet har ejet dele af Huscompagniet og Casa, købte i januar 2021 500.182 aktier i Flügger - hvorfor han i dag ejer 26,7 pct. af virksomheden.

I årsrapporten skriver ledelsen desuden, at det forbedrede resultat skal ses i lyset af, at man for tre år siden iværksatte et omfattende effektiviseringsprogram med et mål om at nedbringe koncernens omkostninger med 60 mio. kr. om året.

"Resultatet af effektiviseringsprogrammet ses således også tydeligt i resultatet, hvor op til 50 mio. kr. af årets indtjening estimeres at være afledt af den øgede aktivitet under corona, mens resten af forbedringen det seneste år kan henføres til effektiviseringsprogrammet og generel vækst", skriver bestyrelsesformand Michael Mortensen i årsrapporten.

Holder foden på vækstspeederen 

Den massive vækst har betydet, at Flügger gentagende gange det seneste år har opjusteret forventningerne - og i fondsbørsmeddelelsen justeres målsætningerne igen. 

Flügger sigter således nu mod at nå en omsætning på 3,5 mia. kr. og en EBIT-margin på 10 pct. i 2023/24. Tidligere har virksomheden meldt ud, at den langsigtede målsætning lød på 2,5 mia. kr. og en EBIT-margin på 8 pct.

"Flügger forventer, at stigningen i omsætning skal opnås ved fortsat at fokusere på effektiviseringer og øget digitalisering, og gennem en kombination af organisk vækst samt opkøb på eksisterende markeder, herunder gerne Østeuropa", lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

I indeværende regnskabsår 2021/22 forventer Flügger at tage et par skridt op mod den langsigtede målsætning, og malerkoncernen sigter derfor efter en omsætning på mellem 2,5 og 2,6 mia. kr..

"Vi forventer, at omsætningen fortsat vil være positivt påvirket af corona-situationen, men at der vil ske en normalisering i løbet af andet halvår", skriver ledelsen, der samtidig tilføjer, at opkøbte Eskaro (se faktaboks) forventes at bidrage med en omsætning på mellem 400 og 450 mio. kr.

EBIT forventes fortsat at være positivt påvirket fra øget salg til konsumenter med en højere margin, fremgår det.

"Stigende råvarepriser og betydelige lønstigninger særligt i Østeuropa vil dog påvirke indtjeningen negativt. Vi forventer et driftsresultat på mellem 220 og 270 mio. kr.", lyder det.

Flügger har 155 butikker i Danmark, og derudover har koncernen omkring 250 butikker i Sverige, Norge, Polen, Island og Kina.

Flügger A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 2.162  1.895
Bruttoresultat 1.215 998
Resultat før skat 220 76
Årets resultat 180  60
Balancesum 1.842 1.691
Egenkapital 951 787
Antal ansatte 1.527 1.624
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125