23948sdkhjf

Gengangere i genudbud af byggeri til små 300 millioner

I Stigsborg Havnefront på kanten af Limfjorden i Nørresundby er en helt ny bydel så småt frem. I 2025 skal der også ligge et Børne- og Ungeunivers på Stigsborg ved den kommende Stigspark med plads til 1.000 skoleelever samt 160 børnehave- og vuggestuebørn.  

Byggeriet skal desuden fungere som en dynamo for bydelen, et bydelshus til børn og unge, personale og lokalsamfundets forenings- og kulturliv. 

De fire totalentreprisehold:

A. Enggaard

Casa

MT Højgaard 

NCC Danmark

Nu er der – igen – gang i projektet, og prækvalifikationsrunden er afsluttet med valg af fire totalentrepriseteams. Det skriver Stigsborg i en pressemeddelelse. 

Værdien af totalentreprisen anslås – som Licitationen tidligere har beskrevet – at være 280,8 mio. kr. eksl. moms.

Byggeriet ventes at få et etageareal på 15.600 kvm. 

Gengangere på Stigsborg

Hvis udbuddet af og prækvalifikation til Børne- og Ungeuniverset lyder bekendt, er det fordi, der allerede i december sidste år blev prækvalificeret fem hold til opgaven. Blandt dem var alle de fire totalentreprenører, som nu er blevet prækvalificeret igen, samt Per Aarsleff. Dette oprindelige udbud blev dog annulleret i april i år.

Jakob Ryttersgaard, direktør i skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, har tidligere oplyst til Licitationen, at hovedårsagen til at udbuddet blev annulleret, var, at den valgte udbudsmodel ikke lovligt kunne gennemføres, da det fremstod uklart, om udbuddet blev gennemført som en projektkonkurrence, eller der var tale om et udbud af en totalentreprisekontrakt, der gennemføres som et udbud med forhandling.

Fakta: Børne- og Ungeuniverset

  • Børne- og Ungeuniverset kommer til at rumme 1000 skoleelever, 100 børnehavebørn og 60 vuggestuebørn.
  • Ny daginstitution sikrer, at man fortsat kan opretholde pasningsgarantien i området.
  • Byggefeltets grundareal: 6.200 kvm plus udearealer i park.
  • Byggeret etageareal: 15.600 kvm.
  • Børne- og Ungeuniversets udearealer kommer til at ligge i Stigsparken.
  • Børne- og Ungeuniverset skal DGNB certificeres..
  • Den nuværende Skansevejens Skole i Nørresundby flytter ind i det nye univers i starten af 2025.

Der er nedsat et bedømmelsesudvalg, som skal vurdere tilbudsmaterialet fra de fire totalentrepriseteams, som igen har fået mulighed for at byde på projektet.

Bedømmelse og forhandling vil ske i efteråret 2021 og kontrakten med totalentreprenøren forventes underskrevet inden 14. januar 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203