23948sdkhjf

Licitationen mener: Dansk førerpostion med stort potentiale

Man skulle ikke umiddelbart tro det. Men Danmark ligger på tredjepladsen over lande med bedst konkurrenceevne. Selvom Danmark sidste år faktisk var en plads bedre, så er tredjepladsen stadig en fremragende placering. Schweiz sidder på førstepladsen og Sverige er nr. to på listen, som er udarbejdet af det internationale Institute for Management Developments (IMD).

Det er stadig de danske virksomheders høje omkostninger til løn og skat som sammen med lav arbejdstid og en stor offentlig sektor er de største udfordringer for konkurrenceevnen. Også problemer med at tiltrække investeringer fra udlandet er en hæmsko for dansk økonomi. Derudover mangler det danske arbejdsmarked i stigende grad kvalificeret arbejdskraft

Så, hvordan i alverden er det lykkedes Danmark at erobre en flot tredjeplads på listen over lande med den bedste konkurrenceevne?

Jo, Danmark har det som IMD betegner som en modstandsdygtig økonomi, lov og orden, socialt ansvar, ingen korruption, åbenhed for handel, efteruddannelse og motiverede medarbejdere. Samtidig er digitalisering og klimahensyn markante danske konkurrencefordele.

Også i forhold til FNs verdensmål scorer Danmark højt og danske virksomheder her dermed et stort eksportpotentiale inden for bæredygtige løsninger.

En stor styrke i en verden, som i årene fremover er præget af grøn omstilling.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.145