23948sdkhjf

Bygningspuljen fintunes: Nu er der tilskud til både små og store varmepumper

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet er blevet enige om en justering af Bygningspuljen. 

Justeringen medfører at puljen nu målrettes de boliger, der har energimærke E, F og G, og som derfor trænger mest til energirenovering. 

Alle vil dog stadig have samme mulighed for at søge tilskud til konvertering til varmepumpe. 

Med den nye aftale bliver det også muligt at få tilskud til store varmepumper. Dermed vil almene boligforeninger uden for fjernvarmeområder få nemmere ved at kunne søge om tilskud til en varmepumpe, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse

Samtidig er det blevet besluttet, at årets to sidste puljer slås sammen til én, ligesom det beløb, hver boligejer kan få, sættes ned.

- Det er meget fornuftigt, at man på denne måde sikrer, at flere boligejere kan få del i støttekronerne – især med tanke på den seneste ansøgningsrunde, hvor pengene allerede var væk efter godt 12 timer, siger Carsten Essler Helmer, konsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne og tilføjer: 

- Det, sammen med de mindre portioner, som pengene udbetales i, betyder naturligvis, at flere får et økonomisk skub til at udfase den fossile opvarmning. Men vi forventer stadig, at pengene vil være væk i løbet af få timer eller dage.

Fra to til en

Justeringen vil træde i kraft, inden puljen åbner næste gang. Herudover vil de planlagte to runder i efteråret 2021 blive lagt sammen til en. Det forventes at puljen vil kunne åbne for ansøgere til september.

At den næste tilskudsrunde, der egentligt skulle være løbet af stabelen i august, nu er rykket til september vækker ikke stor begejstring hos Tekniq. 

- Vi har naturligvis forståelse for, at Energistyrelsen kan blive tvunget til at rykke rundt på tingene for at sikre, at ansøgningsrunden ikke igen ender i kaos. Men for de boligejere og virksomheder, der havde planlagt ud fra, at det var i august, det atter gik løs, er det problematisk, at man rykker det hele med en måned, siger Carsten Essler Helmer.

Ved at slå årets to sidste ansøgningsrunder sammen, forventer man, at der vil være cirka 280-290 mio. kroner i puljen til september.

Efter årets sidste pulje er lukket vil Energistyrelsen melde ud, hvornår Bygningspuljen åbner i 2022. Bygningspuljen indeholder 430 mio. kr. i 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Konservative og DF vil alligevel ikke sælge flådestation ved Nyholm
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.172