23948sdkhjf

Loxam melder ud efter jysk opkøb: Ingen afdelinger lægges sammen

Branchen har længe ventet på, at der skulle ske en yderligere konsolidering af udlejningsmarkedet i Danmark, og forleden kom den så; Franskejede Loxam, der er det næststørste udlejningsselskab i Danmark, har opkøbt JM Trykluft med base i Aarhus siden 1970’erne.

I alt ni afdelinger fordelt rundt i Jylland og omkring 70 medarbejdere skifter hermed ejer.

- Vi har et overordnet strategisk mål om vækst. Det er ikke fordi, det giver nogen værdi i sig selv at være Danmarks største, eller Europas største, men når vi vækster, så er det udtryk for, at vi gerne vil være noget for vore kunder, og der er god mening i at sprede os ud i landet, fordi vi på den måde er tættere på kunderne, siger adm. direktør i Loxam Danmark, Carsten Hoeck, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ingen afdelinger lukker

Der bliver i denne forbindelse ikke tale om, at der skal smeltes afdelinger sammen, for de afdelinger som JM Trykluft har, ligger i andre byer og distrikter end dem, Loxam har.

- JM Trykluft kommer heller ikke til at skifte navn, ligesom vi heller ikke skal male alle maskiner røde. JM Trykluft er rigtig dygtige til det de gør, nemlig at servicere og have et godt og tæt forhold til deres kunder, og det skal vi bestemt ikke lave om på, siger han videre.

Eneste by, hvor der nu er to afdelinger, er Aarhus, men afdelingerne bibeholdes, fordi det er en stor by.

I god gænge

Loxam overtager en virksomhed i rigtig god gænge. JM Trykluft har kunnet tjene penge og ekspandere af egen kraft, og salget hænger mere sammen med et generationsskifte end noget andet.

Det er Christian Kannegaard Samuelsen og Carl Frederik Studier, der har stået for ledelsen af JM Trykluft og de er også meget tilfredse med opkøbet:

- Vi er meget begejstrede og stolte over at JM Trykluft nu bliver en del af både Danmarks og Europas nr. 1 indenfor materieludlejning. Vi vil gerne takke vores dedikerede medarbejdere, leverandører og andre relationer for deres stærke engagement gennem årtier. Vi bliver nu sammen med Loxam et ekstraordinært selskab, der deler mange af de samme værdier og med en stærk ledelse og finansiel styrke, siger Christian Kannegaard Samuelsen og Carl Frederik Studier i den pressemeddelelse, der kom forleden.

Christian Kannegaard Samuelsen går efter en overdragelsesperiode på pension, og Carl Frederik Studier forlader virksomheden for at beskæftige sig med andre ting.

Ny chef for JM Trykluft bliver Peter Madsen, der har været i virksomheden i en årrække, og kender den ud og ind.

Krav til volumen

Når mere konsolidering i udlejningsbranchen har været ventet, så hænger det sammen med nødvendigheden af investeringer for at være på forkant med konkurrencen på udlejningsmarkedet.

Kunderne stiller stadig større krav til materiellet, og her sker der en enorm udvikling i disse år, især på miljøområdet og den teknologiske udvikling på materiellet, hvor investeringer i nyere og miljømæssigt tidssvarende maskiner og materiel er nødvendige.

Derfor er et større volumen nødvendigt. Det giver blandt andet bedre indkøbsaftaler, når der indkøbes større mængder - ofte direkte hos producenten.

- Vi har selvfølgelig et større volumen. Vores internationale tilstedeværelse betyder også en større fleksibilitet. Det betyder at vi har mulighed for at tilpasse vores flåde, alt efter hvor aktiviteten er i Europa, siger Carsten Hoeck til Licitationen.

Flest afdelinger

Loxam har nu sammenlagt 38 afdelinger i Danmark, og har således førstepladsen som den største udlejer i Danmark, målt på udlejningsenheder og afdelinger.

Omsætningsmæssigt når opkøbet dog samlet ikke op på den lille milliard kroner, som GSV Materieludlejning har, mens Loxam hidtil har ligget på omkring en halv milliard kroner.

JM Trykluft oplyser ikke omsætning, men til gengæld præsterer JM Trykluft ganske godt med en bruttofortjeneste i 2020 på 35 mio. kroner og et bundresultat på 20 mio. kroner.

Et niveau, der har været holdt gennem de seneste fem år. Så det er en fornuftig forretning, Loxam hermed har investeret i.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157