23948sdkhjf

Dansk tegnestue vinder forvandlingsprojekt i England

Den danske arkitektvirksomhed C. F. Møller har vundet forvandlingsprojektet af Mountbatten House, der er en ikonisk 12-etagers kontorbygning fra 1970’erne, i britiske Chatham, Kent.

Der er nu givet byggetilladelse til transformationen, der skal omdanne den bedagede bygning sydøst for London til kvalitetsboliger og offentlige faciliteter. Samt til det arbejde, der skal bidrage til at revitalisere byens centrum

Bygning er oprindeligt opført i en - for den tid - innovativ præfabrikeret beton-teknologi, på en kreneleret sokkel af mursten.

Forskellige boligtyper

Projektet kombinerer fire vigtige ting, ifølge en pressemeddelelse fra arkitkterne, nemlig selve transformationen, design af en ny udvidelse, midlertidige facadeforbedringer på en gamle busstation samt anlæggelse af en ny offentlig plads.

- Ud over boliger af høj kvalitet vil der blive offentlige faciliteter på det transformerede tag og i stueetagen i form af restauranter, pop-up-shops, caféer samt plads til markedsboder og udendørs siddepladser, siger lederen af tegnestuens London-afdeling Teva Hesse i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at virksomheden vil skabe en række forskellige boligtyper, heraf mange gennemlyste lejligheder, som nyder godt af øst- og vestlyset og gode udsigter.

Murværket bevares

Alle lejligheder forsynes med private rekreative rum i form af rummelige altaner.

- De eksisterende betonfacadepaneler restaureres for at give et lysere facadeudtryk. Murværket bevares, for at understrege bygningens særlige arkitektoniske karakter.

Nye altaner med skrå sider og farvede undersider i de bevarede facader tilføjer et nyt præg fra gadeplan, tilføjer Teva Hesse.

De 12 etager trapper ned

Den nye tilbygning er formet efter vigtige sigtelinjer i området, så de 12-etager trapper ned mod en afrundet gavl og teglkolonnade, som afslutter den eksisterende murstenssokkel. Derved friholdes kigget til et historisk teater og en bjergfæstning fra det 18. århundrede.

"En ny hvælvet penthouse-etage på Mountbatten House omdanner og bryder bygningens flade taglinje og skaber offentlige faciliteter i form af et dobbelthøjt eventrum, som byder på en fantastisk udsigt over byens centrum, historiske vartegn og floden Medway", lyder det videre på arkitektvirksomhedens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.219