23948sdkhjf

Aktivister blokerer Baltic Pipe på Fyn

Her til morgen, mandag d. 7. juni 2021, har aktivister fra Baltic Pipe Nej Tak blokeret arbejdet på to af Energinets byggepladser på Fyn.

Årsagen er - i følge organisationen - at anlægsarbejdet fortsætter til trods for, at Miljø- og Fødevareklagenævnet netop har underkendt Miljøstyrelsens tilladelse til Baltic Pipe-projektet. 

Flere af aktivisterne har låst sig fast til maskinerne på byggepladserne med lænker og store metalrør for at forhindre arbejdet i at fortsætte.

Aktionen er den seneste i en lang række af protester, som har fundet sted over hele landet siden byggeriet af Baltic Pipe startede.

Aktivisterne gør det klart, at modstanden mod Baltic Pipe fortsætter, så længe projektet står på.

- Hvis vi skal have nogen som helt chance for at rede jorden fra den katastrofekurs den er på, en kurs der allerede har bragt ødelæggelse med sig mange steder i verdenen, må vi tage radikale tiltag for at forbedre klima og miljø, både lokalt og globalt. Baltic Pipe modarbejder disse tiltag på alle tænkelige måder. Der er derfor ingen tvivl om at projektet må stoppes og det er derfor vi blokerer byggeriet her i dag. Vi siger nej tak til Baltic Pipe, siger talsperson for aktionsgruppen Luca Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156