23948sdkhjf

Licitationen mener: Giv nu de "umulige" unge en reel chance

Ydelseskommissionens rapport er på mange måder en øjenåbner. En af de ting som får nakkehårene til at rejse sig er i hvor høj grad samfundet har parkeret så mange arbejdsduelige borgere på alle mulige former for overførselsindkomst. Og det er en ren gyser at læse, at op imod 50.000 unge mellem 14 og 24 år ikke er i arbejde eller ikke har fået en uddannelse. Det er jo et vanvittigt spild af ressourcer. Ikke mindst i en tid, hvor virksomhederne skriger sig hæse i manglen på arbejdskraft.

Licitationen-Byggeriets Dagblad skrev forleden her på lederplads, at det naturligvis skal kunne betale sig at arbejde. Derfor er balancegangen mellem kontanthjælp og arbejdsindtægt hårfin. Og de store regneark er taget i brug. Den del af opgaven er fortrinsvis politisk. Og politikerne skal ikke have ros for at have styr på problematikken.

Den anden side af sagen handler om det, som ligner endnu en tabt generation. Hvordan i alverden er det gået til, at så mange unge står uden uddannelse eller arbejde. Er de virkelig så "umulige", at de ikke kan tilbydes undervisning eller så "ringe" arbejdskraft, at de ikke kan få arbejde?

Næppe. De er faldet igennem det berømte danske, sociale sikkerhedsnet fordi ingen i virkeligheden bekymrer sig om dem på et benhårdt arbejdsmarked og fordi de ikke passer ind i regnearket.

Både virksomheder og uddannelsessystemet er ofte for hurtige til at sortere de "umulige" fra. Giv dem nu en chance. De har fortjent det. Og det vil gavne samfundet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125