23948sdkhjf

Licitationen mener: Sikkerheden starter på erhvervsskolerne

Ingen har sagt, at det er en ren leg at arbejde på de danske byggepladser. Bygge- og anlægsbranchen er fortsat en af de farligste brancher herhjemme, og ulykkesstatistikkerne fortæller fortsat sine ret sørgelige historier.

For den nye årsrapport fra Arbejdstilsynet viser, at byggeriet ikke har fundet løsningen til at knække ulykkeskurven.

Hverken virksomheder eller ansatte har åbentbart evnet at knække kurven, og branchen må aldrig komme i en situation, hvor den bare accepterer, at "sådan er det jo".

Alle - både virksomheder og ansatte - har nemlig et ansvar. I første omgang kan virksomhederne ikke komme udenom, at de har det største ansvar for at italesætte sikkerhedsarbejdet over for deres ansatte. Det er virksomhederne, der skal lægge retningslinjerne og sikre sig, at den enkelte byggeleder får implementeret det på pladserne. Ellers får man aldrig svende og lærlinge med på vognen.

I bund og grund handler det om, at de dårlige vaner skal til livs. Den proces starter allerede på erhvervsskolerne. For jo mere fremtidens lærlinge får indprintet sikkerheden i deres uddannelse des bedre.

Det er nemlig lærlingene, der skal føre det gode sikkerhedsarbejde videre på byggepladserne. Og de må godt være kræsne. For et godt arbejdsmiljø bør være et lige så stort parameter som personalegoder og spændende opgaver, når fremtidens job er i spil.

For tænk hvis det gode arbejdsmiljø blev et stort konkurrenceparameter i kampen om fremtidens arbejdskraft. Så kommer branchen rigtig langt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127