23948sdkhjf

Regionshospitalet Randers vælger rådgivere til milliardprojekt

Når de fysiske rammer på Regionshospitalet Randers de kommende år dvides og renoveres for 1,2 mia. kr., bliver det med Cowi og Arkitema som bygherrerådgivere.

- Cowi har allerede erfaring med hospitalsbyggeri, så vi forventer, at de kan bidrage med den viden, de har fra andre projekter. De har budt ind med et hold af eksperter, som, vi forventer, kan højne kvaliteten på byggeriet, siger hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl, i en pressemeddelelse om bygherrerådgiverne, der nu skal hjælpe og støtte hospitalet i de bygge- og udbudsprocesser, der udføres frem mod 2032.

Regionshospitalet har i dag et indendørs areal på cirka 82.000 kvm. Det udvides med moderniseringsplanen med cirka 8.000 kvm og cirka 24.000 kvm ombygges. 

Moderniseringsplanen er delt op i syv etaper. De første to etaper er allerede gennemført – blandt andet i form af den nye blodprøvetagning, hospitalets forhal på Skovlyvej 9 og det igangværende byggeri af Sterilcentralen. Næste skridt er en helt ny central operationsgang og et fireetagers sengetårn med blandt andet enkeltsengsstuer. 

Hospitalet er i drift - også når der bygges

Under hele processen med udvidelsen og ombygningen er det planen, af hospitalet vil være i drift.

Fakta: Moderniseringen af Regionshospitalet Randers

Byggeprojektet forventes at koste ca. 1,2 mia. kr.

Det skal efter planen være færdigt i 2032

Regionshospitalet har et indendørs areal på cirka 82.000 kvm. Med moderniseringsplanen udvides hospitalets areal med cirka 8.000 kvm og ombygges cirka 24.000 kvm. 

Nybyggeri og renoveringen omfatter størstedelen af hospitalets kliniske afdelinger 

Lars Becher, Vice President i Cowis byggeriafdeling lægger vægt på, at involveringen af hospitalets sundhedsfaglige og tekniske personale bliver vigtig for at nå frem til de mest optimale løsninger.

- Som arkitekter og ingeniører har vi naturligvis ideer til, hvilke løsninger vi på papiret ser som fordelagtige. Men som læge, sygeplejerske eller maskinmester har de den praktiske erfaring, som vil hjælpe os til at udvikle de optimale løsninger. Herunder hvordan vi skaber det bedste flow for patienter, når de skal til behandling på hospitalet, siger Lars Becher.

Projektet gennemføres desuden i en proces med fokus på samarbejde og kvalitet gennem tidlig inddragelse af entreprenøren, fælles risikohåndtering og fælles incitamentspuljer. 

Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt generalplanen til 1,2 mia. kr. til den omfattende renovering og udvidelse.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141