23948sdkhjf

Licitationen mener: Kommuner skal selv finde pengene

At regeringen vil den grønne dagsorden har været klart, siden den tiltrådte for snart to år siden. Afhængig af hvem man spørger, er det dog så som så, hvor store grønne aftryk den har sat. Nu vil regeringen så også sætte sportslige aftryk.

I går spillede regeringen ud med et udspil om grønne byer og en hovedstad i udvikling. Det indebærer mere natur og idræt i byerne samt mindre luftforurening og dieselbiler.

I et kommunalt valgår er der sikkert en del af hovedstadens kommunalpolitikere i København og Frederiksberg kommuner, som gnider sig selv i hænderne over udsigten til, at de to kommuner med udspillet får lov til at overskride anlægsloftet med en milliard kroner frem mod 2030 for at bygge nye idrætsanlæg. Det skal rette op på de lange ventelister, som lige nu præger idrætslivet i hovedstadsområdet.

Dermed bliver der sikkert mere valgflæsk at udstikke til de mange borgere i hovedstaden, som i forvejen kæmper for at få plads i de eksisterende idrætsanlæg. Men her er det så også grund til at råbe vagt i gevær. For det kan godt være, at de to kommuner får lov til at overskride anlægsloftet. Der følger bare ingen penge med. Dem skal kommunerne selv finde.

Det er ikke billigt at renovere eksisterende idrætsanlæg, og de skal i forvejen kæmpe med skoler, institutioner og plejehjem, som visse steder halter på vedligeholdet. Så de mange løfter i en valgkamp skal også følges op med økonomisk ansvarlighed. Det bliver ikke nødvendigvis en nem omgang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11