23948sdkhjf

Licitationen mener: Sympatisk forslag om statsgaranti

Alle forslag, som på sigt kan mindske skævvridningen mellem land og by herhjemme, skal tages imod med positive hensigter.

Derfor er det også et sympatisk forslag, regeringen nu spiller ud med i forhold til de udfordringer, boligkøberne har med at få belånt deres ejendom i et landdistrikt. Her oplever nogle danskere, at postnummeret står i vejen for et boliglån, fordi realkreditinstitutterne ikke tør låne penge ud til ejendomme, hvor der er for stor usikkerhed omkring ejendommens værdi

Nu lancerer regeringen så en model med statsgaranti på realkreditbelåningen mellem 60 og 80 pct. af boligens værdi i områder med kvadratmeterpriser på under 8.000 kr.

Formålet er selvfølgelig at gøre det nemmere for boligkøberne at købe deres drømmebolig i yderområderne, som dermed også undgår mange tomme boliger, der ikke ligefrem ikke er med til at udvikle områderne. Men også at forhindre, at realkreditinstitutterne taber penge.

Det er vigtigt at understrege,at realkreditinstitutterne selvfølgelig har ret til at sige nej til at belåne ejendomme, hvor de risikerer store tab. Det skal politikerne slet ikke blande sig i.

Men kan en form for statsgaranti være med til at sikre en bedre bosætning i yderområderne bør mulighederne undersøges.

En bedre bosætning i yderområderne er trods alt forudsætningen for at et lokalt erhvervliv kan køre rundt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157