23948sdkhjf

Licitationen mener: Byggeriet er klar til en klima-krammer

Klimaændringerne påvirker levetiden af både bygninger, anlæg og veje negativt og sætter vores byggeskik under pres. Det, der var god byggeskik for 25 år siden, kan ikke hamle op med oversvømmelser og monsterregn for ikke at tale om storme af orkanstyrke.

I det store og hele bygges der i dag under hensyntagen til ekstreme vejrhændelser. Det står straks værre til med de bygninger og anlæg, som er opført efter andre regler og efter en anden byggeskik, hvor 100 års hændelser, var det værste man kunne forestille sig - og i øvrigt ikke tog specielt højde for.

Ifølge Teknologisk Institut (TI) er der ca. 468.000 bygninger, som er i fare ved ekstreme vejrhændelser. Dertil kommer 355.000 bevaringsværdige og 9.000 fredede bygninger. Samt den underjordiske infrastruktur, broer og veje. Så der er altså nok at tage fat på.

I et nyt fireårigt resultatkontraktprojekt, støttet af Forsknings- og Uddannelsesministeriet, sætter TI netop fokus på en klimaomstilling af bygge- og anlægsbranchen, og på at skabe grundlaget for en klimatilpasset og klimasikret byggeskik.

Det er et fremragende initiativ i en tid, hvor klimasikring og bæredygtighed næsten udelukkende handler om at sænke CO2-udledningen.

Og TI går til arbejdet med et helhedsorienteret sigte og blandt andet retter fokus mod at skabe en mere reel sammenhæng mellem, hvad vi bygger, hvor vi bygger og hvilke materialer vi bruger.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11