23948sdkhjf

Lokal byggematador vil bygge 500 boliger ved Silkeborg

Birch Ejendomme er på vej med endnu et stort boligprojekt. På en 350.000 kvm stor grund i den nye bydel Eriksborg i Silkeborgs østlige udkant vil det midtjyske selskab opføre godt 500 boliger. 

Og der bliver både tale om ejer- og lejeboliger fordelt på parcelhuse og etagebyggeri, fortæller ejendomsudvikler René Birch, til Midtjyllands Avis. 

Ifølge Birch Ejendommes udviklingschef, Line Krogh Pedersen, bliver projektet opdelt i to etaper, som får hver sin lokalplan. 

- Vi går først i gang med etape et, hvor der nu skal lave en lokalplan. De nuværende tegninger er foreløbige planer for, hvordan området skal se ud, men ud mod Gødvad Kirkevej er det vores tanke, at det kommer mere op i højden, siger Line Krogh Pedersen til avisen.  

Fakta: Silkeborgs nye bydel Eriksborg 

Eriksborg er en ny bydel nordøst for Silkeborg, der frem mod 2040 får plads til op mod 4.000 boliger svarende til 7.000 nye indbyggere. 

I de overordnede planer for Eriksborg indgår også et nyt bydelscenter til offentlige og private servicefunktioner, som dagligvarebutik, skole, daginstitution, haller og boldbaner, plejecenter, lægeklinik og multihus.  

Fra Silkeborg Kommunes side er projektet opdelt i fire etaper: 

Etape 1: Bydelscenter og et boligområde på ca. 1.200 nye boliger nord for Gødvad

Etape 2: Et boligområde på ca. 500 boliger nord for etape 1 og syd for Grauballe

Etape 3: Ca. 800 boliger øst for etape 2 og syd for Grauballe samt ca. 650 boliger vest for etape 1

Etape 4: Udvikling af et boligområde med ca. 800 boliger vest for etape 3

Går alt som den lokale byggemand håber, kan byggeriet gå i gang allerede om 16 måneder. Forventningen hænger han blandt andet op på en dialog med både Gødvad Lokalråd, Dansk Naturfredningsforening, Skøn på Silkeborg, embedsfolk og lokalpolitikere.

Planer for de første 600 boliger

I august sidste år præsenterede Laban Arkitekter planerne for det, som kan blive første del af den nye Eriksborg-bydel, på vegne af grundejerne Gitte og Peter Thomsen samt en gruppe eksterne investorer.

Planerne talte samlet 600 boliger, og i første omgang ønskede man at komme videre med lokalplanarbejde, der dækkede de første cirka 100 af boligerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109