23948sdkhjf

Velux vælger vinder af innovationsbygning til 200 millioner

Praksis Arkitekter vandt arkitektkonkurrence om at omdanne et gammelt trælager på Velux Gruppens fabrik i Østbirk til en bygning for et førsteklasses innovationscenter. Det skriver ovenlyskæmpen i en pressemeddelelse. 

Bygningen vil være i drift i 2023 og vil skabe et inspirerende miljø for omkring 500 medarbejdere i deres arbejde med produktudvikling i Velux. 

Velux forventer at investere næst 200 mio. kr. i etableringen af sin nye innovationsbygning. 

– Designet fra Praksis Arkitekter er enestående, fordi det: inkorporerer den atmosfære, vi ønsker at skabe i bygningen; betoner vores stærke fokus på bæredygtighed og skabelse af et sundt indeklima; får naturen indenfor; og sidst men ikke mindst respekterer charmen og historien i denne gamle og smukke bygning, siger Tina Mayn, SVP Products, Velux Gruppen, i pressemeddelelsen. 

Den eksisterende træbygning på 9.500 kvm blev oprindeligt indviet i 1995 som et lager. Den nye ombyggede bygning forventes færdig i 2023. Den vil huse det meste af den produktudvikling, som Velux Gruppen laver, og som i dag er spredt over flere steder i Danmark og i udlandet. Forventningen er blandt andet, at det vil gøre firmaet til en attraktiv arbejdsplads inden for innovation og produktudvikling. 

Bedst af tre

Praksis Arkitekter samarbejder med en række selskaber på projektet. Søren Jensen Consulting Engineers vedrørende bygningsspecifikationer, Briqgroup omkring arbejdspladsdesign, og og Detblå om landsskabsarkitektur.

I valget af Praksis Arkitekters forslag fremhæves:

- respekterer arven fra det eksisterende lager og virksomhedens værdier;

- fokuserer stærkt på at bringe lys og luft ind i de fleste indendørs rum;

- integrerer naturen i bygningen, så hvert arbejdsområde har udsigt til en grøn gårdhave eller et omkringliggende landskab;

- har et fleksibelt internt modulært system, der let kan tilpasses til skiftende arbejdspladsbehov;

- muliggør justering af temperatur, dagslys og luftcirkulation i et givet arbejdsområde;

- bruger genbrugsmaterialer og genbruger eksisterende materialer, hvor det er muligt;

- inkluderer solcelleanlæg på taget til generering af solenergi til CO2- neutral bygningsdrift;

- gør udendørsarealer grønnere gennem plantning af træer.

Praksis Arkitekter vandt i konkurrence med tre andre arkitektfirmaer: 3XN, Arkitema+Arcgency, og Cobe+Erik arkitekter. De fire virksomheder blev valgt til at deltage i designkonkurrencen efter at have vundet en prækvalificeringsrunde, der involverede i alt ni arkitektfirmaer.

– Vores design sigter mod at kombinere bygningens arkitektoniske arv med fremtidens funktionelle behov på en bæredygtig måde og i harmoni med det omkringliggende landskab.

Det er et meget spændende projekt, og vi ser frem til et tæt samarbejde med projektteamet om at skabe den bedst tænkelige innovationsplatform for Velux, siger Mette Tony, Founding Partner, Praksis Arkitekter.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.44