23948sdkhjf

Licitationen mener: De små skal med på den grønne vej

Det er en kendt sag, at den danske byggebranche er storproducent af byggeaffald. Faktisk står byggeriet for næsten en tredjedel af den danske affaldsproduktion og for 20 pct. af den samlede CO2-udledning.

Set i et perspektiv, hvor Danmark inden for en længere årrække skal være stort set CO2-neutral, er det derfor afgørende, at bygge- og anlægsbranchen bidrager til den grønne omstilling. For en stor del af løsningen ligger nemlig i, at branchen bliver betydelig mere bæredygtig, end den er i dag.

Store dele af byggesektoren er allerede i dag godt i gang med at bygge bæredygtigt, ligesom spild på byggepladsen i stigende grad minimeres, og udviklingen af klimavenlige byggematerialer er i vækst.

Men skal branchen helt i mål, kræver det selvsagt, at hele byggeriets værdikæde kommer i spil. Dermed skal ikke mindst den store del af små og mellemstore byggevirksomheder, som branchen består af, også med.

Det kræver viden og måske nye kompetencer i virksomhederne, hvilket senest har fået Realdania til at afsætte 5 mio. kr. til en pulje målrettet de mindre virksomheder, så de kan indkøbe kurser og konsulentydelser til at styrke medarbejdernes kompetencer i forhold til bæredygtighed i byggeriet.

Bæredygtighed er måske ikke det, som fylder i hverdagen hos den lille tømrer- eller murervirksomhed. Men i det samlede grønne billede er de ekstremt vigtige. Derfor skal der selvfølgelig også gøres endnu mere for kompetenceudviklingen i de små virksomheder.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125